URA: Đukanović manipuliše i služi se svojom omiljenom disciplinom – iznošenjem neistina

Oni ukazuju da je Đukanoviću poprilično lako manipulisati sa neupućenima i onima koji do tančina nemaju predstavu šta se dešava u Crnoj Gori.
„Tako bi Đukanović rado da sakrije ono čemu crnogorska javnost gotovo svakodnevno svjedoči a to je kompromitacija najviših zvaničnika njegove partije, državnih institucija i njega samoga i to posebno od 2016. godine, poslije izbora koje on želi da predstavi kao slobodne. Valjda slobodne uz policijske akcije, svirene, objavu terorističkog napada i državnog udara i valjda uz iskazanu slobodnu volju građana  uz sve ove okolnosti“, poručili su iz ove partije.
Kažu da Đukanoviću nijesu strane neistine i manipulacije i da mu je pričanje istih omiljena disciplina.
„Htio bi on neupućenoj javnosti tobože da predstavi da nijedna zemlja na svijetu ne poznaje model „tehničke vlade“, a primjer ćemo naći samo od prije nekoliko godina, oko 150 km vazdušne linije od Crne Gore u Makedoniji. Problem za Đukanovića i njegovu partiju je druge prirode – ne žele da se odreknu nekontrolisane, autokratske moći i pristanu na kontrolu vlasti u većem vremenskom periodu jer bi tako došlo do revizije njihovog kriminala, korupcije, nepotizma, partitokratije, klijentelizma a ne do revizije slobodne volje građana, kako reče vječni predsjednik DPS-a“, pojašnjavaju iz URE.
Poručuju Đukanoviću ironično na kraju da bi bilo korisno po njega da pita svoje kolege iz ostalih zemalja da li poznaju zemlje modernog svijeta u kojima se vlast nije mijenjala 30 godina i u kojima za sve to vrijeme jedan čovjek predstavlja nekontrolisanu moć.
„Neka usput pita kolege i ima li negdje primjera da čovjek koji je ukaljan raznim aferama sa dokaznim materijalima, poput njega, pred svjetskom javnošću priča o demokratskim tekovinama i univerzalnim vrijednostima“, zaključuju u saopštenju iz URE.