URA: Dok Brajović ne bude odgovarao za laži na sudu, sve je predstva za javnost

Oni slučaj „Ramada“ i podizanje nekoliko optužnica protiv nižih partijskih vojnika SD-a smatraju predstavom za javnost, sve dok predsjednik parlamenta i lider SD-a, Ivan Brajović ne bude odgovarao zbog toga što je novcem građana preko svojih partijskih piona plaćao skupove SD-a u podgoričkom hotelu „Ramada“.

„Svaki drugi scenario, govori nam o nemoćnoj državi, režimu koji ju je zarobio i upravlja svakom njenom granom vlasti. Ivan Brajović i slučaj „Ramada je pravi primjer tome. Ono što je svakome građaninu iz tog slučaja jasno, našem tužilaštvu nije i ono očigledno cijeni da se visokim funkcionerima ne smije suditi. To su uostalom potvrdili i u nizu kontinuiranih afera koje su drmale Crnu Goru i režimske funkcionere iz prvih redova“, ukazuju oni.

Još poraznijim u URI smatraju i to što se praksa prijavljivanja korupcije iz ovog slučaja vrednovala kao negativan i nepoželjan čin.

„Tako je „zviždač“ Patricija Pobrić iz ovog slučaja izgubila posao a nije dobila otvorenu podršku i osnaživanje države. To je između ostalog još jedna od poraznih činjenica, jednaka tome da Ivan Brajović može biti predsjednik Skupštine najvećeg zakonodavnog doma u zemlji“, zaključuju iz Građanskog pokreta URA.