URA: Do rascjepa i političkog sunovrata PES-a vlast u PG funkcionisala shodno sporazumu, krivci za krizu vlasti isključivo u njihovim redovima

“Da Pokret Evropa Sad(PES) djeluje kao raštimovani orkestar, u kome ljudi jedva poznaju jedni druge, znali smo i do danas, ali da su toliko skloni političkom mazohizmu i autodestrukciji, čak je i za nas novitet. Dok podgorički ogranak PES-a toboš kumi i moli na dogovor svoje bivše partijske kolege, iako su ih nipodaštavali i “gazili” posljednja četiri mjeseca – a sve do izbornog debakla u Budvi, državni nivo PES-a svojim besmislenim saopštenjima traži krivce u drugim koalicionim partnerima većine u Glavnom gradu, od liste ZBCG, do Građanskog pokreta URA, iako su jedini krivci za trenutno stanje – isključivo u redovima PES-a”, ukazali su iz Građanskog pokreta URA.

Oni podsjećaju da je URA dosljedno poštovala „svaki zarez“ koalicionog sporazuma i održavala odlične odnose unutar skupštinske većine, bila pouzdan partner, čiji su kadrovi ostvarivali najbolje rezultate.

“Da bi, nakon javne brakorazvodne parnice, za koju PES traži krivce svuda – sem u sopstvenim redovima, doživjeli da nas takvi „iskreni koalicioni partneri“ povezuju sa švercom cigareta i lijepe nam razne etikete. Žalosno je što vrhuška PES-a, oličena u tandemu Bojović – Kankaraš, ne preza ni od rušenja sopstvene gradonačelnice, samo da bi se javno obračunavali sa GP URA, zarad potpuno drugih finansijsko-kriminalnih interesa. Žalosno je jer smo sigurni da bi, bez njihovog miješanja, gradska uprava uredno završila svoj mandat u slozi i razumijevanju, kao što je i funkcionisala do njihovog miješanja“, poručuju iz URE.

URA podsjeća da je na koalicionom sastanku definisano da postoje isključivo dva puta za razrješenje političke krize u Podgorici, izazvane rascjepom PES-a i to – dogovorom sa bivšim partijskim kolegama ili skraćenjem mandata i raspisivanjem prijevremenih izbora.

„Iz medija smo mogli vidjeti da je jezik PES-a sveden na fizičko i verbalno nasilje, pa nakon što su im zakašnjeli razgovori sa bivšim kolegama očigledno propali – krivce za to traže u drugim partijama većine. Ukoliko ne mogu da se dogovore, jedino odgovorno je da mandat vrate građanima, a koliko će građani umjeti da cijene njihove nedavne postupke i pristup propalih boksera, željnih da svaki nesporazum rješavaju uvredama i svađom – ostavimo vremenu ispred nas. Jedno je jasno: Podgorica ne smije i neće biti žrtva raspada Pokreta Evropa Sad i njihovih unutrašnjih “Televisa Presenta“ svađa, a ovakva situacija se mora pod hitno riješiti“, zaključili su iz Građanskog pokreta URA.