URA, CIVIS i Albanska alternativa zajedno u Baru: Bar će biti svoj na svome  

,,Naš tim će ostvariti sjajan rezultat i to će biti početak jedne uspješne koalicije. Važno je da građani i građanke Bara izađu na izbore i odluče u kom pravcu će se razvijati naš grad. Dosadašnji, put prosipanja magle i obećanja koji je trasirao DPS, mislim da je za nama. Imali su priliku da pokažu šta znaju i propustili su je. Mi želimo da pokažemo šta znamo i vjerujemo u potencijale Bara”, saopštio je tokom današnje predaje liste koalicije Dr. Dritan Abazović – “Može Bar. Može Crna Gora” Građanski Pokret URA – Civis – Albanska alternativa njen nosilac i potpredsjednik URE Goran Đurović.

Kako je istakao, svakoj mjesnoj zajednici u Baru fali mnogo toga. ,,Nedopustivo je da naš Ostros bude potpuno zaboravljen, da nema vode. Nedopustivo je da Mrkojevići pate zbog onakvog puta pate već 30 godina. Ukoliko budem u poziciji da upravljam ovim gradom, ovo će biti prioriteti. Naš centar grada je zapušten, i trebaju mu promjene. Predio kod Robne kuće je neugledan, a Bar to ne zaslužuje. Jedan od naših ciljeva biće i rješavanje pitanja gužvi, loše organizovanog saobraćaja, kao i parkinga na Virpazaru. Stari Bar je jedno bogatstvo koje niko nema, a koje nije iskorišćeno. Mi ćemo iskoristiti značajna sredstva da taj dio grada revitalizujemo. Nećemo zaboraviti ni ostale mjesne zajednice. Svemu ovome će doprinijeti odlučna borba koju lider URE dr Dritan Abazović vodi protiv organizovanog kriminala i korupcije. To je garant da Bar može napredovati. Renoviraćemo Dom zdravlja, napraviti škole i vrtiće. Iz Bara se mnogo uzimalo, a malo vraćalo. On ne smije da bude jedna mjesna zajednice Podgorice. On mora biti svoj na svome, zato što ima luku, more, Skadarsko jezero, Virpazar, i divne ljude. Može Bar, može Crna Gora”, naveo je Đurović.

,,Posebno mi je zadovoljstvo da sa prijateljima iz URE i CIVIS-a učestvujemo na izborima, jer naša koalicija ima sve one osobenosti koje ima i Bar. Drago mi je da učvršćujemo saradnju, posebno imajući u vidu zajedničko iskustvo na državnom nivou. Pokazali smo da manjinske partije ne sarađuju samo sa jednom strukturom, već da postoje i druge građanske opcije koje imaju ispruženu ruku. U Ulcinju smo ostvarili odličan rezultat, i vjerujem da će se to nastaviti dalje u Baru. Cilj nam je da u lokalnom parlamentu bude i predstavnik Albanaca i da na taj način manjine i njihovi zahtjevi i problemi budu još vidljiviji”, kazao je lider Albanske alternative i predsjednike Opštine Tuzi Nik Đeljošaj.

Promjene na Ostrosu, u Mrkojevićima ali i u drugim djelovima Bara, najavio je on, ustupiće odmah, i to zahvaljujući radu Uprave kapitalnih investicija i Vlade Crne Gore. ,,Pokazaćemo da ne postoje samo one dvije strane koje dijele Crnu Goru, već i ova koja miri. Možemo zajedno ka razvoju naše države i svih njenih opština”.

Lista barskog odbora Građanskog pokreta URA, Saveza građana CIVIS i Albanske alternative, prema riječima kandidata za odbornika iz redova CIVIS-a Miloš Rajović, predstavlja svijetli primjer multietničke i građanske liste. ,,Uvjeren sam da će ona ostvariti dobar rezultat. Pozivam sve građane i građanke Bara, naše mlade, sportiste i sve druge da izađu na lokalne izbore i podrže našu koaliciju“, zaključio je on.

Izbornu listu koalicije barske URE, CIVIS-a i Albanske alternative čine:

Goran Đurović, diplomirani ekonomista

Darko Pekić, magistar inovacija

Ferida Peročević, specijalista javnog sektora

Miloš Rajović CIVIS, magistar pravnih nauka

Ivana Martinić, diplomirani pravnik

Artan Çobi AA, diplomirani ekonomista

Aleksandar Mijović, preduzetnik

Lejla Kojić, arhitekta

Dina Kukalj, magistarka violine

dr Milenka Vraneš Grujičić, ljekar specijalista

Žarko Šćekić CIVIS, privrednik

Svetlana Useinović, profesorica matematike

Veljko Banović, penzioner

Dino Duraković, privrednik

Adrijana Drenjanin, spec. finansijskog menadžmenta

Nebojša Barjaktarović, diplomirani ekonomista

Deniz Suljević, preduzetnik

Milena Kovačević CIVIS, politikološkinja

Fikret Zoronjić, diplomirani ekonomista

Sanja Mećikukić, diplomirani inženjer organizacionih nauka

Ljiljana Dabanović, rukovodilac prodaje

Fejzo Brkanović, preduzetnik

Tamara Stijepović, profesorica flaute

Adem Hodžić, diplomirani ekonomista

Daniela Banović Đurović, inženjer saobraćaja

Emina Rastoder, profesorica italijanskog jezika I književnosti

Velović-Fabian Vladimir-Guy, električar

Mevludin Mujić, građevinski tehničar

Vera Milačić Brkanović, profesorica književnosti

Ivan Joličić CIVIS, inženjer pomorstva

Azra Abazović, menadžer u poslovno-civilnoj bezbjednosti

Željko Pačak, pomorski spasioc

Bojana Knežević, politikološkinja

Edin Hamzić, nautički tehničar

Biljana Dašić, službenica

Aleksandar Čabarkapa CIVIS, preduzetnik

Željko Kosović, preduzetnik