URA će podržati inicijativu SNP-a o objedinjavanju lokalnih izbora na proljeće

Poslanici Građanskog pokreta URA podržaće inicijativu Socijalističke narodne partije koju su podnijeli u skupštinsku proceduru a koja podrazumijeva dopune Zakona o lokalnoj samoupravi, kako bi se, u narednoj godini, istovremeno održali lokalni izbori u četrnaest opština.

Podržavamo inicijativu kolega iz SNP-a i da se izbori u Ulcinju i Beranama, koji bi trebali da se održe krajem februara odlože i održe u paketu sa lokalnim izborima u ostalih dvanaest opština na proljeće.

Kao stranka još od juna 2018. godine i posjete našeg lidera Briselu protežiramo i zalažemo se za objedinjavanje svih lokalnih izbora u jednom danu. Ostajemo pri tom mišljenju jer je racionalnije i u više navrata podržano i od strane naših međunarodnih partnera.

Crna Gora se u posljednjih tri godine nalazi u konstantnoj izbornoj tenziji i  sa tom praksom moramo prekinuti. Imajući u vidu da skupštinski odbor za reformu izbornog zakonodavstva ne funkcioniše ovo je jedini način da se izbori odlože. Osim toga inicijativa je opravdana jer dolazi prije nego je predsjednik države raspisao lokalne izbore, stoga ćemo je i podržati.