URA Budva: Segmentiranje Svetog Stefana, Miločera i Kraljičine plaže je još jedna kriminalna akcija na štetu države

“U jeku turističke sezone, i u godini kada je Ministarstvo održivog razvoja i turizma (MORT) uradilo sve da ugostiteljima bude prazan privatni smještaj i da se porodice kojima je decenijama ovo jedini izvor prihoda nađu u situaciji da postanu korisnici socijalne pomoći, zadaje se  još jedan udarac crnogorskom turizmu i ugostiteljima. To podrazumijeva izdvajanje Svetog Stefana, Miločera i Kraljičine plaže i formiranje novog preduzeća u svrhu privatizacije a u korist već dobro poznatih imena Emilafarba i Kostića”, tvrde u Građanskom pokretu URA Budva.
Podsjećaju da su već govorili o ovome i još jednom pozivaju državne institucije da preispitaju njihov osnov sumnje da se radi o više krivičnih djela korupcije na najvišem nivou i zloupotreba službenog položaja u svrhu lične koristi.
“U konkretnom slučaju kako je Budvanska rivijera transformisana iz opštinskog preduzeća u državno odnosno kako je preko noći ingerencije i vlasništvo nad njom dobilo Ministarstvo turizma umjesto do tada jedini vlasnik Opštine Budva? Mi smo već upozorili organe da je ovaj posao jako kontroverzan i da se iza njega krije pljačka i otimačina jer je transformacija urađena bez ijednog akta donesenog od strane lokalne uprave”, ukazuju iz odbora URA u Budvi.
Oni javno pitaju institucije predsjednika države, predsjednika Vlade, ministra MORT-a, VDT, Vrhovni sud, Agenciju za privatizaciju:
Na koji se način uopšte došlo do odluke o prenosu i transformaciji?
Gdje je akt o tom postupku i ko ga je potpisao?
 Postoji li o tome odluka SO i je li ga potpisao predsjednik tadašnje SO?
 Zakon o svojinskoj i upravljačkoj transformaciji je predviđao da onaj ko je državi dao svojinu dobije kasnije akcije (u jednom slučaju u Crnoj Gori je čak odbijeno da se isplati novac). Zašto opština Budva nije dobila svoje akcije?