URA Bijelo Polje: Markovićeva posjeta Bistrici licemjerna, o prirodnim ljepotama govori onaj koji ima namjeru da ih devastira

Oni kažu da je posjeta Markovića obilovala licemjernim pristupom jer je njegova Vlada izdala koncesije za gradnju mHe na Bistrici, a sada navodno govore o prirodnim ljepotama te rijeke.

“Marković prilikom jučerašnje posjete Bistrici i Đalovića pećini nije ni riječi progovorio o zamisli njegove Vlade da rijeku Bistricu stave u cijevi. Kako onda može da govori o turističkim potencijalima toga kraja a njegova Vlada je dala potpis da se ti potencijali devastiraju zarad privatnih interesa?”, pitaju se u odboru URA u Bijelom Polju.

Dodaju da je ovo pokušaj jeftine predizborne priče pred narednu godinu, u kojoj Marković pokušava da prekrije sve ono što nisu radili za dobrobit građana u prethodne četiri godine.

“Zato se ovih dana njegova delegacija iz Vlade šeta sjeverom, ali i drugim predjelima Crne Gore, vraćajući se na mjesta zločina pokušavajući da zamjenom teza prigrabe neki sitni politički poen. Pored toga jeftinom demagogijom sakrili bi alarmantnu socijalnu i demografsku sliku sjevera koji svakim danom ostaje bez građana a oni koji su tu jedva sastave kraj sa krajem i žive u nehumanim uslovima”, zaključuju oni u saopštenju.