Udruženje mladih za saradnju i razvoj Istočne Evrope u posjeti mladima URE

Predstavnici CDN-a danas su organizovali zajedničke radionice u saradnji sa mladima URE na kojima su razgovarali o pitanjima zaštite životne sredine, devastacije prirodnog blaga Crne Gore, problemima održivog razvoja i planiranja i problemima sa gradnjom mHe u Crnoj Gori.
„Zadovoljstvo je što smo ugostili predstavnike CDN-a koji će naredna dva dana biti naši gosti. Govoroćemo o temama zelene politike i razmotriti našu dalju saradnju, koju ćemo, siguran sam u narednom periodu unaprijediti i dalje razvijati“, saopštio je predsjednik Foruma mladih URE Milan Đaković.
Na radionici koju su danas organizovali iz Foruma mladih URE prisutnima se obratio i lider te partije Dritan Abazović i predstavnik Koalicije za održivi razvoj Aleksandar Dragićević.
Predstavnici CDN-a i Foruma mladih URE će poslije današnjih radionica na teme zelene politike tokom sjutrašnjeg dana izaći na teren i vidjeti crne ekološke tačke u Crnoj Gori koji predstavljaju pravu sliku devastacije prirodnog blaga.
Iz Foruma mladih URE su kazali da će sjutra posjetiti Kolašin i Taru, na terenu se upoznati sa problemima ali i održati performans ispred Ministarstva ekonomije.