Stanišić: Riješićemo problem pasa lutalica i najzad učiniti bezbjednim ulice Danilovgrada za naše građane

“Dugoročni problem u našem gradu predstavlja veliki broj pasa lutalica koji se kreće ulicama Danilovgrada. Građani su sa razlogom zabrinuti zbog toga i nije čudno što se plaše za svoju bezbjednost”, saopštio je kandidat za odbornika liste “Može Danilovgrad, može Crna gora” Nikola Stanišić.

Stanišić ističe da lokalna samouprava, kao i za sve ostalo, ostaje pasivna i nezainteresovana po pitanju riješavanja ovog problema.

“U najužem gradskom jezgru gravitira ogroman broj pasa u čoporu. Građani se žale jer je već nekoliko puta bilo napada na njih usljed čega je bilo i povrijeđenih. Da bi stvar još bila gora, konstantno obitavaju u školskom dvorištu zbog čega je bezbjednost naše djece ugrožena”, navodi Stanišić.

On dodaje da nisu rijetki ni slučajevi da psi lutalice uzurpiraju područja u okolini grada kao i da su često napadali domaće životinje, zbog čega su stočari imali određene gubitke.

“Problem pasa lutalica se trajno mora riješiti. To možemo samo uz jaku inicijativu lokalne vlasti u Danilovgradu, što nije bio slučaj do sada. Ovaj problem ne možemo riješiti preko noći, potreban nam je sistemski pristup, dosljedna inicijativa kao i uvođenje zakonskih mjera za upravljanje populacijom pasa. Mi smo spremni da uzmemo stvar u svoje ruke i da se pozabavimo riješavanjem ovog problema kako bi ulice Danilovgrada učinili bezbjednim za našu djecu i za naše građane”, zaključio je Stanišić.