Stanić: Nema razvijene države bez bogatog sela, osnovaćemo opštinski investicioni fond u Mojkovcu

,,Najbolji pokazatelj učinka dosadašnje politike u poljoprivrednom sektoru u Mojkovcu, koja je jedna od glavnih razvojnih grana privrede, su napuštena sela. U njima je dominantan ručni rad, prvenstveno zbog nedostatka mehanizacije, a potom i loše putne infrastrukture, i nepristupačnosti vode. Takvi uslovi rada, uz nesigranu prodaju, i sa svim rizicima koje ta proizvodnja nosi, sprječavaju svako napredovanje poljoprivrede”, saopštio je danas kandidat za odbornika mojkovčake URE na predstojećim izborima u tom gradu Ilija Stanić.

Kako je istakao, proizvode se uglavnom male količine kvalitetnog domaćeg proizvoda koje se gube u moru nekvalitetnih proizvoda iz uvoza, čije su cijene prihvatljivije osiromašenom budžetu građana Mojkovca. ,,Građani nemaju potpunu informaciju šta se kroz razvojne fondove, institucije i agrobužet nudi našim selima. Potrebno je, osim nje, dati ideju, a potom i pomoći u njenoj realizaciji do dobijanja sredstava, odnosno, pomoći u sprovođenju ideje kroz projektnu dokumentaciju koja je neophodna za apliciranje za razvojne fondove. Na taj način, građani će lakše doći do sredstava kroz opštinski investicioni fond”, objašnjava Stanić.

On napominje da će se Građanski pokrez URA zalagati za razvoj poljorivrede kroz osnivanje takvog opštinskog investicionog fonda, uz obavezu da za četiri godine povećaju ulaganje u razvojne projekte na million eura. ,,Nema razvijene države bez bogatog sela. Može Mojkovac, može Crna Gora”, zaključuje Stanić.