Roćen je ogledalo vašeg doživljaja medija i personifikacija vaše politike

Šef Medijskog tima URA Bojan Jevrić kaže da razumije nelagodu u kojoj su se našli u ovoj partiji nakon niza kompromitujućih materijala koje cure u javnost a koje dokazuju njihove najniže strasti, nepočinstva i malverzacije.
“Pa bi bilo zaista i pomalo naivno od partije kakva je DPS da djeluje u evropskom maniru, ogradi se od funkcionera sa ovakvim izjavama, isključi ih iz članstva i da jasnu poruku da takve stvari nijesu prihvatljive u javnom diskursu, posebno ne od onih koji obnašaju značajne javne funkcije”, ističe Jevrić.
Umjesto toga, kaže, “jeftina, višedecenijska priča o “malverzacijama” svih onih koji su javno odgovorni i predstavljaju pravo lice DPS-ovih funkcionera i besprizorno etiketiranje svih subjekata  društva koji jasno i glasno kritikuju bolesni sistem vrijednosti koji je ova partija uspostavila u crnogorskome društvu”.
“Tobožnjom senzitivnošću za zakonska načela, žele da sakriju trulež svoga sistema kojeg su uspostavili i prikriju najniže strasti svojih prvoboraca koji i dan danas obnašaju važne javne funkcije i truju crnogorsko društvo. Pritom  htjeli bi i da svojom jeftinom propagandom, crnogorsko društvo istrgnu iz evropskog društvenog konteksta pa da predstave kako otkrivanje blata javnih funkcionera u evropskim državama znači i kršenja zakona za onoga ko to blato otkriva”, navodi Jevrić.
A zaboravljaju pritom, ukazuje on, da je samo nedavno viceguverner Austrije neopozivo dao ostavku na sve javne funkcije i mjesto predsjednika svoje partije zbog toga što su mediji u toj zemlji objavili kompromitujući snimak u kojem on u neformalnom ambijentu u pripitom stanju dogovara korupcionaške poslove.
“Vladajuća stranka viceguvernera Austrije tada nije ni pomislila da osudi medije i s razlogom pobunjenu javnost i pozove ih na odgovornost, već je viceguverner podnio neopozivu ostavku. To je razlika od evropskih vrijednosti i blata u kojem plivaju prvoborci Demokratske partije socijalista predstavljajući se kao baštinari evropskih vrijednosti u Crnoj Gori”, poručuje Jevrić.
Zaključuje da je novo ograđivanje od kompromitujućih izjava jednog od prvoboraca DPS-a samo legitimacija blata i niskih strasti u kojima DPS pliva već nekoliko decenija i da je to ogledalo njihovog odnosa prema medijima i njihove uloge u društvu.