Regionalni forum Zelenih u Beogradu: Nastaviti sa jačanjem zelenih politika

Proteklih dana u Beogradu u Srbiji održan je Drugi regionalni forum Zelene balkanske mreže u organizaciji Evropske partije zelenih. Domaćin tog foruma bio je Pokret Ne davimo Beograd. Ova mreža okuplja Zelene aktere sa Balkana i šire radi formiranja zajedničkih strategija i konsolidacije odnosa između država. Na konferenciji je bio prisutan i kopresedavajući Zelenih Evrope Tomas Vajs.

Na konferenciji ispred Građanskog pokreta URA je prisustvovala Ljiljana Jokić, članica Predsjedništva GP URA.

,,Vjerujemo da je prisustvo Evropskih zelenih na Balkanu jako značajno kako bi se unaprijedilo stanje u oblasti ljudskih prava a naročito zaštite životne sredine i zato vjerujemo da je potrebno da se ovaj zeleni talas širi”, saopštila je ona.

Cilj konferencije je umrežavanje svih zelenih stranaka, pokreta i organizacija u politici Zapadnog Balkana  uz podršku Evropskih zelenih.  Tokom dva dana diskutovalo se o tome kako Zeleni mogu biti akteri promjena, o strategiji čistog vazduha, o značaju i ulozi lokalnih odbornika, o akcionom planu za Balkan, kao i o tome koji su to evropski ciljevi za Zelene u regionu.