Radulović: Potrošili ste 24.5 miliona na “Bulevar sa nedostacima”, gdje su trotoar, biciklistička staza i odgovarajuća rasvjeta?

“Bulevar Podgorica-Danilovgrad – saobraćajnica koja je puštena u saobraćaj u julu ove godine, dužine 15 kilometara, je samo jedan od primjera da lokalna vlast nema viziju razvoja našeg grada koja je u interesu svih građana. Investicija je vrijedna 24.5 miliona eura i Danilovgrađani su očekivali da će dobiti moderan i funkcionalan Bulevar, koji će biti izgrađen po svim evropskim standardima. Međutim dobili su takozvani „Bulevar sa nedostacima“, kako je već u narodu dobio ime”, izjavio je kandidat za odbornika danilovrgadske liste URE “Može Danilovgrad, Može Crna Gora” Nenad Radulović.

On je kazao da iako je „Bulevar sa nedostacima“ značajno olakšao automobilski saobraćaj, lokalna vlast je stavila u drugi plan funkcionalnost i bezbjednost stanovnika ovog putnog pojasa te da vjerovatno nije ni bilo tog drugog plana.

Radulović ističe da je začuđujuće, čak i od onih od kojih ih ništa ne čudi, potrošiti 24.5 miliona eura na ovako značajan projekat, a ne napraviti trotoare i biciklisticke staze duž „Bulevara sa nedostacima“.

“Sama činjenica da nema trotoara čak ni do pješackih prelaza, nego radnici i djeca koja putuju na posao ili školu, moraju da hodaju kolovoznom trakom do pješačkog prelaza i po nekoliko stotina metara da bi došli do autobuskog stajališta je zastrašujuća”, navodi Radulović.

On dodaje da je dokaz koliko je lokalna vlast mislila na građane koji gravitiraju bulevarom to što je tri najveća naselja ovog putnog pojasa Tomaševići, Ćurilac i Plana ostavila bez adekvatnog uključenja/isključenja na „Bulevaru sa nedostacima“. 

Pored pomenutih, Radulović ukazuje na još mnogo nedostatka “Bulevara sa nedostacima”. Jedan od njih je problem atmosferske kanalizacije tokom prvih većih kiša, gdje su na pojedinim mjestima kolovozne trake bile pune vode.

On dodaje da je besmislno u vremenu kada prijeti energetska kriza da na ovako značajnom projekatu od 24.5 miliona eura bude instalirana javna rasvjeta bez solarnih panela s obzirom na to da Danilovgrad prosječno ima oko 250 sunčanih dana godišnje. On ističe i da su izostale zelene površine na ovom bulevaru, kao i da se usporivači brzine nalaze pri samom pješačkom prelazu.

“Iako je Bulevar značajno poboljšao protok saobraćaja, ne možemo da se ne zapitamo zašto se sve radi polovično, zašto se prebacuje odgovornost sa jednih na druge, zašto se odlažu najbitnije obaveze u korist manje bitnih? Ovo je dom svih nas! Vjerujem da ćemo ubrzo biti dio vlasti u Danilovgradu i da ćemo se pozabaviti „Bulevarom sa nedostacima“. Uradićemo sve što je potrebno da jednog dana ovaj bulevar možemo nazvati „Bulevar sa prednostima“ u odnosu na sve ostale crnogorske bulevare”, zaključuje Radulović.