Radovanić: Vlahović zreo za razrješenje, bahatošću ponižava Crnu Goru

Kako je istakao, to pokazuje bahatost koju Vlahović danima demonstrira javno i time kontinuirano unižava ugled Crne Gore. ,,Doduše, to i ne treba da čudi, s obzirom na to da se radi o funkcioneru koji ne ispunjava ni obećanje dato čovjeku koji mu je pozajmio novac u iznosu od 200 hiljada američkih dolara i koji je kasnije isti morao da potražuje na sudu, o čemu svjedoči i dokumentacija, do koje je URA došla. Taj materijal pokazuje da je Vlahović osam godina izbjegavao da održi datu i riječ i nije htio da vrati dug izvjesnom Refiku Radončiću, biznismenu iz Gusinja koji živi i radi u Njujorku, a koji je prije par godina bio i dobitnik nagrade u oblasti promocije i diplomatije Crne Gore“, kazao je Radovanić.

Prema njegovim riječima, iako se radi o slučaju privatne prirode, nemoguće je ne primijetiti da isti, pored svih ostalih skandala po kojima je Vlahović prepoznat u javnosti, najefektivnije pokazuje kakav poguban glas je sa sobom nosio o Crnoj Gori po svijetu. ,,Po navici, Vlahović očigledno želi da privatizuje i prostorije ambasade Crne Gore u Vatikanu. Toliko se srodio sa ambasadorskom platom i foteljom da ne shvata da je u njoj u službi građana i da štiti njihove interese, a ne svoju poziciju“.

Radovanić napominje i da je pitanje da li bi Miodrag Vlahović uopšte i došao u poziciju da pozajmljuje toliki novac da nije bio na mjestu ambasadora u SAD-u. ,,Ambasador koji ne ispunjava obaveze prema ljudima iz privatnog života, ne može odgovorno i časno obavljati takvu odgovornu javnu dužnost u ime Crne Gore“, zaključio je Radovanić.