Radovanić u posjeti Zelenim Danske i danskom parlamentu

Zeleni Danske svojevremeno su činili vladajuću većinu u Danskoj, a sa njihovim predstavnicima Radovanić će razmijeniti iskustva u domenu zelenih i drugih politika. On će se sastati sa potpredsjednikom Zelenih Danske Serdalom Benlijem, generalnim sekretarom Jensom Andersenom, predstavnicima poslaničkog kluba, kao i sa evropskom parlamentarkom Kirom Mari Piter-Hensen.

,,Građanski pokret URA odlučno nastavlja svoju misiju da širi i razvija saradnju sa evropskim partnerima. Memorandum o saradnji sa Zelenim Danske od velikog je značaja za našu partiju i potvrda da je pravac kojim je URA krenula ispravan. U narednom periodu, sa našim partnerima iz Danske dogovorićemo i konkretne akcije i projekte koji će imati za cilj progres naše države“, kazao je Radovanić.

Zeleni Danske pozvali su predstavnike URE na njihov kongres koji će se održati u septembru ove godine. Oni pozdravljaju napore URE da sprovede temeljite i sistemske reforme u Crnoj Gori, prvenstveno u domenu borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije. ,,Njihova podrška, kao i pomoć koju su nam ponudili predstavljaju za nas motivaciju da nastavimo da gradimo Crnu Goru kao građansku, ekološku i evropsku državu. Evropska Crna Gora nema alternativu, a na njenom putu evropskih integracija njegovaćemo i koristiti odnose sa EU partnerima na način koji će doprinijeti što skorijem članstvu Crne Gore u evropsku zajednicu“, zaključio je Radovanić.