Radovanić u posjeti Francuskoj: Crnoj Gori mjesto u EU, podrška Francuske važna na tom putu


Generalni sekretar Građanskog pokreta URA Mileta Radovanić boravi u Francuskoj gdje će imati niz sastanaka sa zvaničnicima te države.

Na jučerašnjem sastanku u Senatu Francuske sastao se sa senatorkom za dijasporu Melani Fogel sa kojom je bilo riječi o pristupanju Crne Gore u EU i bezrezervnoj podršci Francuske na tom putu.

„Crnoj Gori je mjesto u EU, predanim radom i ispunjavanjem svih mjerila nadamo se skorom članstvu u porodici najrazvijenijih zemalja Evrope. Na tom putu očekujemo podršku Francuske koja nam je važna i sa kojom dijelimo mnoge zajedničke istorijske trenutke i partnerstva“, kazao je Radovanić.

Radovanić je na sastanku sa Fogel pričao i o polažaju crnogorske dijaspore u Francuskoj, oko zelenih politika, reformi koje Crna Gora sprovodi sa posebnim akcentom na borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije.

Iz URE navode i da će Radovanić danas imati sastanke u Ministarstvu vanjskih poslova Francuske sa Nikolasom Fajeom, šefom misije za Zapadni Balkan i savjetnicima Medlin Koranom i Leonorom Gajemom.

„Radovanić će imati sastanke i sa predstavnicima francuskih političkih partija i radni ručak sa tamošnjim novinarima a popodne će govoriti na panelu posvećenom Balkanu“, stoji na kraju saopštenja.