Radovanić: Nije lijepo kad profesora i premijera Krivokapića uhvate u laži, 4. februara je kraj

,,Nakon što je uhvaćen u laži, premijer Krivokapić izgubio je svaki kredibilitet da polemiše sa Građanskim pokretom URA, kojeg je u septembru prošle godine tajnom akcijom pokušao da isključi iz vlasti, nudeći manjinskim partijama pozicije URE. Upravo to je večeras potvrdio i predsjednik Opštine Tuzi Nik Đeljošaj, iako to premijer Krivokapić i ministar Spajić pokušavaju prikriti. To je “partnerski odnos” koji su gospoda Krivokapić i Spajić imali sa predsjednikom Abazovićem i GP URA, zbog kojih su i došli na pozicije izvršne vlasti”, saopštio je Mileta Radovanić, generalni sekretar URE u odgovoru na navode premijera Zdravka Krivokapića i ministra finansija i socijalnog staranja Milojka Spajića.

Za razliku od vas, URA uvijek otvoreno i sa jasnim stavom gradi partnerske odnose na fer i korektan način, držeći se date riječi.

,,Ministre Spajiću, ko ste Vi da bilo koga zovete u Vladu, jer su takav posao mogli da obavljaju sami lideri tri koalicije? Vaš način da vodite Vladu kao privatnu kompaniju ne poznaje politički sistem. Rušite osnovne postulate demokratije.

Potvrdilo se i da Krivokapić i Spajić, nakon najave osnivanja političke partije, u kontinuitetu zloupotrebljavaju resurse Vlade kako bi izgradili što bolju poziciju, kadrirajući u javnoj upravi buduće funkcionere svoje partije.

Možemo zaključiti da se interpretacija termina ‘izborna volja’ u slučaju gospodina Krivokapića odnosi isključivo na čuvanje njegove fotelje i fotelja njemu bliskih ministara.

Nije lijepo ni etički da jednog univerzitetskog profesora, koji obavlja funkciju premijera, hvataju u laži pred cjelokupnom crnogorskom javnošću. A još manje je lijepo što gospodin Spajić to pokušava nevješto da izokrene. Nije spin URE nego su to saopštile druge partije, to jest one sa kojima ste razgovarali o izbacivanju URE iz vlasti.

,,Sve u svemu, 4. februara je kraj. Više nije važno što pričate”, zaključio je Radovanić.