Popović: Staćemo na kraj diskriminatorskoj politici, nepotizmu i zloupotrebama moći DPS-a

“Koliko je velika zloupotreba moći u Danilovgradu pokazuje višegodišnji odnos vlasti prema socijalno ugroženim kategorijama. Socijalna pravda u Danilovgradu se godinama primjenjivala isključivo po partijskom principu: siguran glas-socijalna pomoć. Svako ko nije bio aktivan član DPS-a ili pristalica, nije bio u mogućnosti da ostvari socijalnu pomoć. Nerijetko je rodbina funkcionera DPS-a dobijala pomoć preko lokalne samouprave kao socijalno ugrožene osobe iako su živjeli itekako visokim životnim standardom”, saopštila je kandidatkinja za odbornicu liste “Može Danilovgrad, može Crna Gora” Jovanka Popović.

Popović je kazala da je lokalna uprava najviše sluha, za socijalno ugrožene, imala neposredno prije svakih izbora dok su ostali građani dobijali samo lažna obećanja.

Ona ukazuje na to da je socijalna politika lokalne samouprave bila vezana isključivo za partijske interese i lojalnosti DPS-u. Dodaje “Bolesni i iznemogli nijesu mogli da dobiju neophodne upute za dalja liječenja dok su visoko-pozicionirani partijski igrači “patriote” mogli bez problema dobiti uput i za liječenje u zemljama regiona!”.

“Nažalost, iako su građani svjedoci svih ovih zloupotreba i nerijetko žrtve ovakve diskriminatorske politike godinama ćute zbog straha od revanšizma vladajuće partije koji im nije bio stran svih ovih godina vladavine. Ovo su bile do skoro tabu teme u Danilovgradu o kojima se sve znalo, ali se nije smjelo javno ni prokomentarisati”, navodi Popović.

“Vjerujem da se ovakvoj vladavini bliži kraj i da će socijalna pravda zakucati na vrata našeg grada 23. oktobra. Zato, poštovani građani, zaokružite broj 7 na glasačkom listiću. To ćete učiniti za život bez diskriminacije po bilo kom osnovu”, zaključuje Popović.