Podnijećemo krivičnu prijavu protiv NVO „Montenegro International“, slika nastala u januaru 2018.

„Naime pomenuta NVO je sliku koja je nastala 15. januara 2018. godine u Bijelom Polju, što je javno dostupno na fb profilu potpredsjednika URE, iskoristila za prizemno blaćenje Građanskog pokreta URA i povezala je sa napadom na novinara Seada Sadikovića. Ta NVO ustvrdila je da je slika nastala istog dana kada je Sadiković prebijen i da je dokaz da je prebijanje Sadikovića iscenirano od strane NN lica iz URE u saradnji sa samim Sadikovićem“, pojašnjavaju iz URE.

Ukazuju da nije namjera da se obračunavaju sa NVO sektorom ali da svi akteri javnog života moraju imati odgovornost, naročito u delikatnim situacijama kao što je napad na novinara. 

Iz URE ponavljaju da je slika nastala 15. januara 2018. godine i to neposredno nakon jednog od intervjua njihovog predsjednika, Dritana Abazovića, u autorskoj emisiji „Bez granica“, novinara Seada Sadikovića.

Kažu i da će nadležni iz NVO „Montenegro International“ svoje tvrdnje, koje su krivično djelo, morati da obrazlažu kod nadležnih institucija.

„Pozivamo brojne aktere javnog života da ne relativizuju napad na novinara Seada Sadikovića i na taj način podstiču agresiju, nasilje i netrpeljivost. Posebno apelujemo na opozicione partije predvođene DPS-om (njihove medije, angažovane analitičare, pravnike, udruženja, NVO) da se oštro ograde od ovakvih incidenata i relativizacija napada na novinare, posebno imajući u vidu da jedan od napadača na Sadikovića dolazi iz porodice lokalnog funkcionera DPS-a u Bijelom Polju“, zaključuju iz URE.