Podgorička URA: Ko kamenuje BK “Budućnost”, ne voli ovaj grad

Podgorička URA pruža punu podršku našem proslavljenom bokseru Miodragu Miju Perunoviću i Bokserskom klubu “Budućnost”, koji su se danas našli na meti nepoznatih vandala i kamenica.

Iz tog odbora Građanskog pokreta URA pozvali su Upravu policije (UP) da u što kraćem roku rasvijetli navedeni incident, kako bi BK Budućnost nastavio sa nesmetanim radom i važnim pedagoškim poslom koji decenijama obavlja.

,,Riječ je o ljudima koji su najzaslužniji što u srcu Njegoševog parka, umjesto starog i kultnog kluba, nije nikao ogromni hotelski komleks Petrosa Statisa, na način na koji je tada zamislio korumpirani gradonačelnik Podgorice. Umjesto da se uslovi djelovanja našeg BK “Budućnost” samo poboljšavaju, on se godinama nalazi u nezavidnom položaju, zbog čega mu je potrebno obezbijediti daleko veću podršku”, ukazala je podgorička URA.

Prema Ugovoru Glavnog grada i kompanije First Financial Group, u vlasništvu biznismena Petrosa Statisa, na prostoru Bokserskog kluba, a u srcu Njegoševog parka planirana je izgradnja velikog hotelskog kompleksa bruto površine blizu 20 hiljada kvadrata.

Protiv tog projekta, glas je tokom prethodnih godina digla i podgorička URA boreći se “protiv štetnih planskih dokumenata, kojima se i dalje na navedenom prostoru ostavlja mogućnost takve katastrofalne gradnje”.