Podgorička URA: Hitno zaustaviti bušenje Ljubovića

 
URA je reagovala povodom današnjih radova na prostoru iza nekadašnjeg hotela “City”, gdje su bageri i pikameri tokom dana aktivno radili na bušenju i ravnanju brda Ljubović. 
 
“Dozvolili smo da se brdo Gorica uništi, opkoli zgradama i rasproda privilegovanim investitorima, šta je zauvijek devastiralo najljepše podgoričko brdo. Sada istu sudbinu dodjeljujemo brdu Ljubović, već okruženim zgrasama u toj mjeri – da ga nije moguće ni vidjeti. Takvoj devastatorskoj praksi se konačno mora stati na kraj, a naš grad mora početi smislenije i ravnomjernije da se razvija”, ukazali su u podgoričkom odboru URA. 
 
URA je tokom prethodne godine vodila borbu protiv agresivne urbanizacije podnožja brda Ljubović, šta je završeno brisanjem planiranih zgrada i štetom od preko 200 hiljada eura koju je Glavni grad morao da nadonkadi za pripremne radove. 
 
“Upravo da nam se ne bi ponavljale takve katastrofalne greške, gdje je zbog spore i trome reakcije gradonačelnika Ivana Vukovića naš grad oštećen za preko 200 hiljada eura, sada moramo djelovati odmah”, ukazali su u podgoričkom odboru Građanskog pokreta URA.