PG URA: Vukčević da podnese krivične prijave protiv Šuković, Deloik, Sekulić i Pime

Ukoliko predsjednik Izborne komisije Glavnog grada (IKGG) Veselin Vukčević želi da nastavi sa opstruiranjem rada tog kolektivnog organa i proglašenjem konačnih rezultata izbora u Podgorici, tvrdeći da bi time počinio krivično djelo, pozivamo ga da podnese krivične prijave protiv svojih partijskih kolega iz DPS-a, koji su u identičnim situacijama postupili suprotno, ukazali su u pokretu URA.

Podgorička URA pozvala je Vukčevića da podnese krivične prijave protiv koleginice iz DPS-a i predsjednice Opštinske izborne komisije (OIK) Kolašin Radmile Šuković, koja je uprkos žalbama predatim Ustavnom sudu (US) potpisala konačne rezultate izbora u toj Opštini, svjesna da je OIK kolektivni organ u kome odlučuje volja većine.

“Ili da podnese krivične prijave protiv svojih partijskih kolega/inica iz Budve, članova ili opunomoćenih predstavnika OIK BD Vladimira Sekulića, Mire Deloik i Dragane Pime, koji su uprkos ustavnoj žalbi koju je u toj Opštini predala jedna izborna lista, na sjednici OIK glasali ZA proglašenje konačnih rezultata izbora”, ukazali su u pokretu URA.

URA je podsjetila Vukčevića da je shodno članu 386 Krivičnog zakonika Crne Gore – neprijavljivanje krivičnog djela takođe krivično djelo, za koje se izvršilac može kazniti zatvorom do dvije godine, te da ukoliko smatra da su Šuković, Sekulić, Deloik i Pima svojim postupanjem počinili krivično djelo, Vukčević ima obavezu da ih odmah prijavi.

“Jedini izlaz iz ukupne situacije, za gospodina Vukčevića, jeste da ne opstruira dalji rad IKGG i da se drži svojih zakonskih ovlašćenja. Ukoliko za nedelju dana i kompletirani US bude dokazao o kakvoj smijuriji je riječ, ostaće samo gorak ukus pokušaja nasilne promjene izborne volje i sudski procesi, koje će Vukčević voditi sam – baš kao što je njegov partijski šef Ivan Vuković ostao sam tokom svog izbornog debakla”, ukazala je podgorička URA.