Palević: URA će od Mojkovca kao tranzitne turističke destinacije praviti turistički centar

Mojkovac je do sada bio samo tranzitna turistička destinacija dok je naša vizija je da ga učinimo gradom u kom će se turisti zadržavati, koristeći kompletan turistički sadržaj, a ne samo ostajati na noć, kazala je danas kandidatkinja za odbornicu sa liste mojkovačke URE Anđela Palević.

„U tu svrhu radićemo na valorizaciji svih prirodnih ljepota koje Mojkovac ima, kao što su naše planine: Sinjajevina, Bjelasica i Prošćenske planine, naše Zabojsko jezero kao i rijeka Tara. Nju ćemo učiniti dostupnom za turiste i građane Mojkovca  izgradnjom gradske plaže i izletišta na njenim obalama“. poručuje Palević.

Kaže da će URA doprinijeti daljoj izgradnji ski centra sa kojim će Mojkovac postati i zimska turistička destinacija. 

„Pored zimskog turizma velika razvojna šansa je i agro i seoski turizam, čiji ćemo razvoj pospješiti kroz opštinski projektni biro, i ponuditi pomoć građanima u realizaciji njihovih projekata kako bi oni lakše došli do sredstava iz EU fondova“, ukazuje Palević.

„Turističku ponudu ćemo upotpuniti valorizacijom kulturno-istorijskih spomenika, otvaranjem zavičajnog muzeja, dok ćemo stari grad Brskovo i Bojnu njivu kao poprište Mojkovačke bitke, učiniti pristupačnim turistima uz posredovanje turističkih vodiča“, dodaje ona. 

Palević napominje i da će URA izgradnjom sportskih terena na platou bivšeg Jalovišta, Mojkovac učiniti sportsko-rekreativnim turističkim centrom, čime će taj grad postati pogodan za pripreme sportista.