Omladinske političke organizacije moraju unapređivati položaj unutar svojih partija

Kopredsjednica opštinskog odbora Bar Lejla Kojić, kopredsjednik opštinskog odbora Bijelo Polje Ernad Spahić, član opštinskog odbora Podgorica i savjetnik za ljudska prava Luka Vukotić, učestvovali su na edukativnim aktivnostima naše Federacije u njihovom sjedištu u Briselu, gdje su sa ekspertima omladinskih politika razrađivali plan za dalje unapređenje rada našeg Foruma.

Kao mladi ljudi imamo dužnost da gradimo bolju Crnu Goru. Naša dužnost je da stvorimo ambijent u kojem će svaki mladi čovjek moći da ostvari svoj puni potencijal, a to možemo postići samo ako zauzmemo čvrst stav unutar naših partija, dođemo na mjesta odlučivanja i pokažemo otpor politici potcjenjivanja i predizbornog iskorištavanja mladih, poručuju oni.

Većoj inkluziji mladih u političkom diskursu takođe prethode značajne reforme zakonodavnih okvira. Tim za ravnopravnost Foruma Mladih URA sa generalnim sekretarom našeg Foruma i kolegama iz Federacije Mladih Evropskih Zelenih identifikovao je glavne nedostatke zakona o mladima. Imamo visoka očekivanja od Vlade Crne Gore i Ministarstva sporta i mladih, poručuju.

Crna Gora mora iskoračiti iz matrice tradicionalnih, nacionalističkih, ekstremističkih okvira i fokusirati se na budućnost, na životni standard i društveni napredak. Većim učešćem u društveno-političkim procesima, njihovom kontinuiranom obrazovanju i progresivnim reformama, mladi Crne Gore ubrzaće njeno pristupanje Evropskoj Uniji, zaključuju oni.