Odbranili smo crnogorske vodotoke, gradimo Crnu Goru kao istinski ekološku državu

,,Ono što smo obećali u predizbornoj kampanji, realizovali smo u praksi. Novih mHE neće biti, čime je još jedan od naših programskih ciljeva za dobrobit građana Crne Gore našao svoje utemeljenje u novoj politici Vlade”, saopštli su iz Građanskog pokreta URA povodom odluke Vlade Crne Gore i Ministarstva kapitalnih investicija na čijem je čelu ministar Mladen Bojanić da raskinu sedam ugovora za gradnju malih hidroelektrana.

Iz URE su kazali da je to velika satisfakcija za tu partiju. ,,URA je u toku predizborne kampanje predstavila i Deklaraciju o zabrani gradnje mHe na crnogorskim vodotocima, koju sada sprovodimo u djelo. Za samo dva mjeseca rada nove Vlade uspjeli smo da zaustavimo dalju gradnju mHe na crnogorskim vodotocima i to je velika satisfakcija za nas, ali i za sve naše simpatizere i članove”.

Iz te partije podsjetili su da su prethodnih godina aktivno učestvovali u protestima za zaštitu crnogorskih vodotoka koje su organizovali građani i ekološki aktivisti, kao i da su o aktivnostima vezanim za zelene politike redovno obavještavali partnere iz Evropskih zelenih. ,,Naša zajednička borba dala je rezultate. Gradimo Crnu Goru kao istinski ekološku državu na zadovoljstvo svih njenih građana”, zaključuju iz URE.