Od rekonstrukcije Martinićkog puta ostalo je samo mrtvo slovo na papiru

“Pompezno najavljivana rekonstrukcija Martinićkog puta, koja je zvanično počela u avgustu 2020. godine, a prema najavama lokalne uprave u Danilovgradu je trebala da bude završena prošle godine, potpuno je obustavljena. Ovaj put povezuje Danilovgrad i Podgoricu, povezuje vjerske objekte i veliki broj naselja  i okolnih sela sa centrom Danilovgrada i Podgoricim  pa je njegova rekonstrukcija željno iščekivana u Danilovgradu jer je godinama u veoma lošem stanju”, kazao je Kandidat za odbornika liste “Može Danilovgrad, može Crna Gora” Rade Perović.

“Iako su radovi na rekonstrukciji otpočinjali više puta, svaki put bi ubrzo bili obustavljeni. Opština Danilovgrad je u avgustu ove godine dobila od Vlade dozvolu da podigne kredit u vrijednisti od pola miliona za nastavak rekonstrukcije navedenog puta, ali da čudo bude veće pomaka nema. Nažalost, nema ni informacija da li je taj novac nenamjenski utrošen i ko je odgovoran za katastrofalno finansijsko poslovanje Opštine i obustavljane realizacije ovog projekta”, naveo je Perović.

Perović je kazao da i građani koji gravitiraju ovim putem ne kriju ogorčenje. Te da je ova rekonstrukcija obećanje koje je dato građanima za prošle lokalne izbore i samo je jedno u nizu koje potkrepljuje tvrdnju da su lokalnoj vlasti  bitniji glasovi na izborima nego kvalitet života svojih građana, dodaje on. 

“Takozvana rekonstrukcija Martinićkog puta je samo jedan primjer netrasparentnog i neodgovornog rukovođenja gradom od strane trodecenijske vlasti DPS-a i nihovih koalicionih partnera. Njihov rad ih odavno ne kandiduje da u narednom mandatu vode grad. Nikakva podsjećanja na data obećanja ni kritike nihovog ne(rada ) ne daju rezultate. Građani su bez konkretnih odgovora i objašnjenja. Na sreću Danilovgrađana bliži se 23. oktobar, datum čiju su važnost prepoznali, kada će im na biralištima konačno uskratiti podršku i predati rukovođenje gradom odgovornim političkim subjektima”, zaključio je Perović.

Rade Perović,

Kandidat za odbornika liste “Može Danilovgrad, može Crna Gora”