O Aerodromu Tivat da se pitaju stvarni vlasnici – građani Tivta

“Sve učestalija bahatost DPS-a i njegovih satelita i strogo centralističko ponašanje u odnosu na lokalnu samoupravu rezultiralo je namjerom Vlade Crne Gore da privatizuje ili “valorizuje”, kako premijer voli da kaže, Aerodrome Crne Gore, pa tako i tivatski. Namjera da se Aerodrom Tivat valorizuje predstavlja otimanje tivatske zemlje zarad koristi budućeg investitora i zarad “tala” pojedinaca iz korumpirane vlasti”. kaže Radnjić.
Kao jedne od najodgovornijih Radnjić ističe Socijaldemokrate, za koje navodi da su “kao partiju koja je  participiranjem u vlasti na lokalnom i državnom nivou, dodvorničkim, nepotističkim i usko  interesnim djelovanjem doprinijela novonastaloj situaciji”.
“Između ostalog zbog takvih će građani Tivta, sva je vjerovatnoća, ostati bez đedovine. O HGI ne treba puno trošiti riječi jer će uskoro biti politička prošlost”, smatra Radnjić.
 On navodi i da je neohodno pod hitno usvojiti odredbu po kojoj bi se Aerodromu Tivat, od strane lokalne vlasti, uvela specijalna ekološka taksa kao i nadoknada za buku i korišćenje gradskog vazdušnog prostora zbog blizine grada trajektoriji leta komercijalnih vazduhoplova.
“Tom taksom bi se gradski budžet znatno popunio a sredstva bi se mogla iskoristiti i za izgradnju lokalne infrastrukture koja je trenutno u veoma lošem i jedva funkcionalnom stanju”, zaključuje Radnjić.