Novaković-Đurović: Krivokapić udario i na eksperte

Odluka  da smijeni Borisa Marića, državnog  sekretara u Ministarstvu pravde, ljudskih i manjinskih prava nije iznenađenje, u moru neosnovanih smjena i privatizacije vlade od strane Krivokapića i nekoliko ministara. 
Ono što jeste veoma zabrinjavajuće  je što u svoje političke obračune Krivokapić sad uključuje pojedince sa integritetom, znanjem i spremnošću da pomognu državi i društvu da uspostavi vladavinu prava i reforme u pravosuđu i tužilaštvu. Ne smijemo  dozvoliti da ova samovolja kojoj svjedočimo poslednjih dana demotiviše profesionalce, ljude sa znanjem i kapacitetima da se uključuju u rad javne uprave. 
Boris Marić je, nakon smjene ministra Leposavića, za kratko vrijeme uspostavio red u funkcionisanju Ministarstva pravde, ljudskih i manjinskih prava, a posebno posvećeno radio na Zakonu o porijeklu imovine, za koji je do juče Krivokapic govorio koliko je važan.

Moramo se kao društvo oštro usprotiviti protjerivanju  časnih i vrijednih ljudi iz javne uprave, zbog političkih razloga. Protiv toga smo se borili, i te matrice DPS-a koje je Krivokapić usavršio, moraju biti trajno poslate u prošlost.

Ana Novaković-Đurović, politička direktorka