Nikšićka URA: Pred lokalne izbore i srpska i crnogorska desnica kreiraju atmosferu smaka svijeta

Iz Građanskog pokreta URA istakli su da neće tolerisati promovisanje desničarske agresivnosti, od koje god nacije da dolazi. ,,Od verbalnog i simboličkog nasilja samo je korak do fizičkog, a napad gnijevnog domoljuba na simbol samo je uvod u napad na život i tijelo pripadnika omražene nacije. Nacionalnu mržnju između Crnogoraca i Srba, koju je DPS godinama sijao pod plaštom međuetničkog sklada, sada mi žanjemo. Pozivamo sve građanke i građane da poštuju državu u kojoj žive i njene simbole, jer crnogorska zastava je simbol Crne Gore, a ne simbol DPS-a. Svi moramo shvatiti da DPS nije Crna Gora i da se sudbina naše države neće vezivati za sudbinu njihove korumpirane partije. Država će trajati, a oni će otići. Zato su se profesionalni domoljubi aktivirali ovih dana, na obje strane, da zamute, zastraše i posiju mržnju, pa da u sveopštem mraku kupe koji glas, a da niko ne vidi”, kazali su iz URE.

Iz te partije još su napomenuli da neće dati podršku slabićima koji nasrću na žene i na državne simbole. ,,Iskazujemo poštovanje prema zastavama svih naroda koji žive na teritoriji Crne Gore, ali ih sve pozivamo da poštuju crnogorske državne simbole, i to ne zato što ih na to zakon obavezuje, nego zato što vjerujemo da oni gaje poštovanje prema državi u kojoj žive, a time i prema sebi samima. Neka ne dozvole desničarskim parolama da im pomute razum i natjeraju ih da podlegnu mržnji, koja se hrani nasiljem i uništavanjem”.

Iz URE smatraju da se destrukciji koju promovišu nacionalisti treba suprotstaviti na vrijeme, jer, kako objašnjavaju, manipulacije nacionalnim osjećanjima uvijek imaju veoma opasne posljedice. ,,Pred lokalne izbore u Nikšiću, i srpska i crnogorska desnica kreiraju napetu atmosferu armagedona, posljednje bitke između dobra i zla, što će se u našem slučaju pretvoriti u posljednji obračun dvije nacije, čije je jedinstvo preduslov stabilne države i društvenog napretka”.

Iz Građanskog pokreta URA pozvali su sve Nikšićane i Nikšićanke da ne vjeruju onima koji ih pozivaju na mržnju i finalni obračun. ,,Nikšić ima građansku budućnost za koju ćemo se izboriti nenasilno i civilizovano, kvalitetnim političkim programom i ljudima od struke. Ne dozvolite da na predstojećim izborima vašim glasom upravlja politički proizvedena nacionalna mržnja”, zaključuju.