Nikšićka URA: Ništa sumanutije i skarednije od DPS logike, po kojoj je i njihova besomučna pljačka antifašistički čin

 

„Čegović je, naravno, po sumanutoj DPS logici urinirao u ime onih koji su porazili DPS, jer je u svojoj izopačenoj svijesti poistovjetio spomenik Ljubu Čupiću sa antifašističkom partijom Mila Đukanovića! Kad se u neravnopravnoj semiotičkoj borbi suoče heroj i urinirajući gospodin, sasvim je logično da će DPS uzjahati na grbaču heroja i dičiti se njegovim antifašizmom, a da će urinirajućeg gospodina natovariti na pleća novoj vlasti. Čudni su putevi DPS-logike, oni su pravi inspiratori njihovog političkog poraza“, ističu iz nikšićke URE.      

Oni ukazuju da ne postoji nešto tako izopačeno i skaredno kao što je logika DPS-a.

 

„Stoga nije ni čudo što su oni, baveći se urinirajućim gospodinom, stigli od njegovog sramnog čina do svog političkog poraza. Po običaju, okupiše gomilu grubih i nepristojnih riječi na jedno sramno mjesto, zvano saopštenje DPS-a za javnost. Prije saopštenja, iz partijske memorije izbrisali su veoma indikativan podatak da su partizanski spomenik, sa sve petokrakom, izbacili iz gradskog parka ,,slobodarskog i prkosnog Nikšića, grada kulture i boema”. Ko zna zašto histerija poraženih ,,antifašista” drastično raste nakon usvajanja tužilačkih zakona“, navode iz nikšićke URE.

 

Oni kažu „da DPS nije tako besomučno pljačkao Nikšić i Crnu Goru, neko bi im  možda i vjerovao danas; da su Grbović i Simović antifašistički heroji koji su ginuli za dobrobit Nikšića“.

 

„Da nijeste uništili Željezaru, Metalac i Boksite, da nijeste otjerali tolike građane trbuhom za kruhom, da nijeste napravili Mislov do, veliku trovačnicu za svoje građane a sve zarad svoje nezajažljive ,,antifašističke” pohlepe neko bi vam možda i povjerovao“, stoji u saopštenju nikšićke URE koje je upućeno DPS-u.

 

Ironično kažu i da herojsko saopštenje DPS-a, između ostalog, otkriva i elementarno  kulturološko neznanje koje ih je, uprkos njihovoj reputaciji ,,kultivisanih boema”, natjeralo da četništvo i kasabu objedine u istoj sintagmi.

 

„Uprkos ,,plemenitoj antifašističkoj” namjeri pošiljaoca, agresivnost i primitivizam njihovog saopštenja otkrivaju pravo lice političkog nasilnika, koji na sva usta prijeti ,,deratizacijom” i osvetom za politički poraz od koga se nikako ne oporavljaju. Kad im je konačno s lica strgnuta koprena vlasti, sva je rugoba i bijeda DPS-a isplivala na površinu, pa su građani prisiljeni da čitaju njihova otužna saopštenja u kojima nariču svoj poraz i svoga palog gospodara. Dok izvode svoju posljednju predstavu pred očima opljačkanog naroda, oni guslaju o koječemu, ali im je naravno najdraža tema o kojoj pojma nemaju, pa ko o čemu, DPS o poštenju i antifašizmu. Pri tom nas ubjeđuju da je njihova pljačka bila antifašistička, jer su još kao skojevci počeli da pljačkaju svoj obožavani narod, i naravno uperena protiv ,,četnika i izdajnika” koji su sada na vlasti“, stoji u saopštenju nikšićke URE.

 

Kažu da se „srećom, huškačka retorika DPS-u vraća kao bumerang, pa rapidno gube povjerenje građana, što pokazuju svi izborni rezultati“.

 

U saopštenju DPS-a izostala je pohvala na račun uzoritih građana koji su potpuno nezainteresovani prošli pored skrnavljenja u toku, a našao se čak i dovoljno hrabar da snima semiotički zločin, ali naravno ne i da reaguje. Tako ih je vaspitavala prethodna vlast, da gledaju svoja posla i da se ne zamjeraju zlu, jer je muka s DPS-om ratovati. Zato pošteni građani samo prolaze pored, bacajući nezainteresovan pogled na tuđu sramotu, nesvjesni da je ljaga bačena i na njih i na cio grad. Suviše čojstveno, zar ne?“, ističu iz nikšićke URE.

 

Zaključuju da se vandalski, gnusni i necivilizacijski čin počinioca neće upamtiti uprkos ,,antifašističkim” naporima DPS-a da ga poveže s pobjednicima – novom vlašću u Nikšiću.