Nikšićka URA: Nikšić ne oprašta iznevjerena očekivanja i neispunjena obećanja

Iz te partije osvrnuli su se na izjavu Đukanovića da je u Crnoj Gori za njegovih 30 godina urađeno više nego u bilo kojih 30 godina: ,,Zbilja konkurenciju nemaju u ,,uspjelim privatizacijama”, što će reći u besomučnoj pljački svega što je socijalistička Jugoslavija stvorila“.

Iz nikšićke URE napominju da su predsjednik Opštine Nikšić Milutin Simović i lokalni kadrovi pravilno procijenili i shvatili da svog predsjednika moraju uključiti u „poslednju svoju igru, u lokalnu kampanju koja je za njih postala sudbinska“. ,,Biće tužno gledati ga kako obigrava nikšićka sela i prigradska naselja u pokušaju da izmoli koji glas, na račun stare slave. Postizborni lajtmotiv DPS diskursa postala je prijetnja građanskim ratom, koji bi njihov predsjednik najradije započeo u Nikšiću, gdje je za trideset godina proizveo najviše domaćih izdajnika, kojima je pokušao da ogadi državu, izjednačavajući je sa sobom“.

Kako ističu, traže od doživotnog predsjednika DPS-a, u ime svih građana i građanki Nikšića, da prebroji „svoje milione i da javno prizna koliko ih ima“. ,,Dolazi novo vrijeme i novi ljudi koji se ne prodaju za njegove milione. Zato će i pokušati u Nikšiću da ubaci svoje igrače u opozicione redove. Ali nek dobro upamti da URA neće dozvoliti mafijašima i ratnim zločincima, u koju god se zastavu umotavali, da zagađuju politički prostor. ,,Kvalitet politike” DPS-a i njihovog lidera nikome više nije tajna, pa i oni koji će ih ponovo glasati, u strahu od gubljenja države, ne mogu reći da ne znaju za kakav kvalitet glasaju – za Jeliće, za koverat, za Telekom, za sva ona oteta imanja mladića koji je u džemperiću stupio na političko tržište, a nije imao čak ni ,,površne informacije sa interneta”, nego samo instrukcije svog mentora Slobodana Miloševića“, kazali su iz nikšićke URE.

Iz te partije rekli su još da bivšoj opoziciji, a sadašnjoj vlasti, u koju spada i URA, nikad nije ni bila namjera da se takmiči u Đukanovićevoj političkoj disciplini, niti da nastupa na njegovom političkom tržištu. ,,Đukanović, inače nadaleko poznat po opskurnom i dubokom poznavanju podzemnih voda crnogorske, balkanske i evropske politike, nije predsjednik svih građana, a njegova umiješanost u brojne afere, kao i ogromno lično bogatstvo nijesu preporuka za prestižnu funkciju predsjednika Crne Gore. Ovim putem tražimo njegovu neopozivu ostavku, jer je svojim agresivnim ponašanjem i huškačkom retorikom pokazao da je nije dostojan“.

Iz nikšićke URE istakli su da se predsjednik Crne Gore Nikšiću sada “udvara“ i zelenim politikama. ,,Nikšić, u njegovoj bajci predstavljen kao ,,svetionik ukupnog društvenog razvoja naše države“, od muke je posivio, nikako da pozeleni, iako mu se bivši Gospodar sada udvara i zelenim politikama, prijeteći da će svuda zasaditi drveće i cvijeće“.

Iz te partije još su apelovali na Nikšićane i Nikšićanke da se ne zavaraju obećanjima predsjednika Đukanovića. ,,Nije njemu do vaših interesa, dobrobiti niti zelenila, već samo do političkog opstanka. Što svikla – navikla. A navika je čudo, kao čelična košulja, neće ni osjetiti kad ga povuče na dno. U Nikšiću je sve počelo, nek se s anđelima sve i završi u gradu pod Trebjesom, koji ne oprašta iznevjerena očekivanja i neispunjena obećanja. Vidimo se u martu, ako vam iko ostane u partiji“, zaključuju iz nikšićke URE.