Može Rožaje, može Crna Gora: Objasnite građanima gdje je novac namijenjen za azil koji ne postoji

“Za sklonište za pse lutalice u Rožajama izdvojeno je 50 000 eura, međutim sklonište ne postoji. Svakodnenvno se susrećemo sa velikim brojem pasa lutalica koji predstavljaju potencijalnu opasnost po prolaznike. Često se desi da ima i određenih napada na prolaznike, međutim to se zanemari i ne prijavi jer odgovornost nadležnih institucija nije prepoznata po ažurnosti”, kazali su sa liste “Može rožaje, može Crna Gora”.

Oni ističu da sklonište za napuštene i izgubljene kućne ljubimce u Balotićima, ne postoji. Sklonište nije imalo privremeno rješenje i radilo je ilegalno.

“Odgovornost za to snosi lokalna uprava koja je izdvojila novčana sredstva u iznosu od 50 000 eura, a za koja ne znaju gdje su i na koji način utrošena. Očekujemo odgovornost i objašnjenje od predsjednika opštine i odgovornih sekretara. Gdje je i na koji način  potrošen izdvojeni novac za azil, dakle azil za pse koji ne postoji?” kazali su oni.

Dodali su da je odgovornost na lokalnoj upravi jer je godinama unazad od strane građana traženo rješavanje problema kada su psi lutalice u pitanju.

“Veliki strah imaju djeca koja na putu od škole do kuće imaju situaciju da se često srijeću sa čoporom pasa. Građani moraju znati na koji način i gdje se troši novac koji je izdvojen za azil, ali pošto azil ne postoji, a novac je potrošen zanima nas ko i na koji način raspolaže budžetom opštine Rožaje?”, zaključuju oni.