Može Danilovgrad: Unapređenje uslova za rad vaspitno-obrazovnih institucija je naš prioritet

“Trodecenijska vlast nije uspjela da prepozna obrazovanje kao važan pokretač razvoja društva, pa se nije ni trudila da ulaže značajan dio javnih sredstava u njegov razvoj. Sporadična ulaganja su bila nedovoljna s obzirom na broj vaspitno- obrazovnih institucija na teritoriji naše opštine. Nedopustivo je da u 21. vijeku u Danilovgradu imamo obrazovne institucije kojima nisu obezbjeđeni primarni uslovi za rad”, saopštili su sa liste danilovgradske URE “Može Danilovgrad, može Crna Gora”. 

 Kako su kazali, svaki obrazovani pojedinac za njih predstavlja značajan resurs grada, kao i  države te  je zbog toga unapređenje uslova za rad u školama u Danilovgradu, jedan od njihovih prioritetnih ciljeva. 

“U našem Programu razvoja Danilovgrada je izgradnja novog vrtića na teritoriji naše opštine i to po evropskim standardima. To će biti dugoročno riješenje problema nedostatka prostornog kapaciteta u našim vrtićima”, istakli su oni. 

Ukazali su na to da su se u programu liste ,,Može Danilovgrad” obavezali da će obezbijediti svim vaspitno-obrazovnim ustanovama adekvatnu obrazovnu infrastrukturu, sa posebnim akcentom na prigradske škole koje rade u neadekvatnim uslovima.

 “Apliciraćemo projekte za dualno obrazovanje kao i za sve projekte Evropske unije posvećene obrazovnim ustanovama. To nam je od izuzetnog značaja jer se takvim projektima mogu obezbijediti sredstva za opremu, adaptaciju kabineta, učionica i izgradnja potrebnih prostorija za rad”, dodaju oni.

 “Kao dio nove vlasti u Danilovgradu pružaćemo razne vrste podrške našim stipendistima tokom čitavog školovanja. Naša podrška stipendistima neće biti samo svedena na simboličnu novčanu pomoć, kao što je to bio slučaj do sada”, zaključuju oni.