Mladi URE postali član Federacije mladih zelenih Evrope (FYEG): Veliki podstrek za naš dalji rad

Prenose da je FYEG najveća krovna organizacija za mlade i zelene organizacije širom Evrope, osnovana 1988. godine.

“Osim djelovanja u Evropskom parlamentu putem svojih članova, aktivno učestvuju i u organizaciji različitih kampanja, seminara, razmjena, ali najvažnije je da ova organizacija ima cilj propagiranje i implementaciju zelenih politika koje su, sasvim sigurno, budućnost na kojoj treba počivati novi svjetski poredak”, kazali su u Forumu mladih URA.

Iz ove organizacije URE kažu da se na Generalnoj skupštini FYEG-a, koja je zbog pandemije koronavirusa održana online, odlučivalo o brojnim pitanjima vezanim za samu organizaciju a delegati su se između ostalog izjašnjavali i o prijemu Foruma mladih URA.

“Za prijem je bilo potrebno 75% glasova delegata a Forum mladih URA osvojio je 89% podrške. Prijem u ovu organizaciju za nas predstavlja potvrdu našeg rada, potvrdu našeg kvaliteta, ali  prije svega predstavlja novu motivaciju za još aktivnijim i intezivnijim radom u budućnosti”, ukazali su iz Foruma mladih URA.

Napominju i da je Federacija mladih zelenih Evrope iznjedrila neke od značajnih ljudi Evropskog parlamenta kao što su: Tereza Rajntke, Franciska Maria Ska Keler, Karima Deli, Ernest Urtasun, Jan Filip Alberht, Žerard Onesta…

Iz Foruma mladih URA ističu da su učlanjenjem ostvarili jedan od svojih ciljeva i da ih raduje što u ovom trenutku ta organizacija URE broji ogroman broj članova koji, kako ističu, raste svakoga dana.

“Pobjedom na izborima 30. avgusta ostvarili smo prvi cilj, a to je početak demokratske etape razvoja države dok ćemo daljim radom graditi zelenu prosperitetnu budućnost za sve nas”, zaključili su iz Foruma mladih URE.