Mladi URA Nikšić: Bizarnost politike DPS-a dostiže kulminaciju

“Tako se predsjednik Opštine Veselin Grbović na sva zvona hvali o sjajnim rezultatima ekonomske politike i o bilansu prethodne godine u mjesecu julu. O tome kako je povećana zaposlenost i kako se otvaraju perspektive, pripomognut ovim danima i sa zvaničnih državnih adresa od strane premijera i predsjednika. Ko u takve priče poslije 30 godina vjeruje taj zaista mora da poradi na mentalnoj higijeni”, poručuje Mirko Pavićević,  sekretar Foruma mladih URE iz ovog grada.
 Kaže da je činjenica da su u toku ljetnje sezone nikšićke ulice puste i da je to dokaz da je stanje u Nikšiću odavno alarmantno.
“Podsjećamo na činjenicu da su opštinskim programom zapošljavanja mladih visokoškolaca, obuhvaćena samo djeca bliskih partijskih funkcionera koalicije DPS/SD a uz to idu i hvalospjevi o smanjenju nezaposlenosti mladih iz PJ Zavoda za zapošljavanje. A svi znaju da ukoliko samo 1 dan zakasnite sa prijavom na Birou rada, bivate uklonjeni narednih 5 mjeseci”, kaže Pavićević.
Poručuje rukovodstvu Opštine Nikšić “da njihovi argumenti da opozicija ne postoji u Nikšiću ne mogu pomoći da se sakriju kriminalno organizovane radnje i grupe koje godinama uništavaju grad i sve dobro u njemu”.
“Da, ostaće upisano u istoriji 21. vijeka da vlast u Nikšiću čini partija koja je između dvije partije na izborima završila na 3. mjestu, te partija koja po ko zna koji put nije imala petlju da omogući fer i poštene izbore i mirnim putem ode u političku prošlost”, navodi Pavićević.
Dodaje i da o sjevernokorejskom modelu vladanja Veselina Grbovića Nikšićem svjedoči i nedavna situacija sa otkazivanjem nastupa pjevača koji ima drugačije polkitičke poglede od onih koji nedemokratski vladaju Nikšićem.
“Tolika bizarnost vjerovatno postoji samo još u Sjevernoj Koreji gdje je, kao i u Nikšiću, partija sve na svijetu a svaki glas kritike se uporno guši”, zaključuje Pavićević u ime mladih URE u Nikšiću.