Mikić: Rušenje Vlade plod dogovora Đukanovića i Bečića, neka je srećno u oba doma

,,Sve sto se desilo večeras direktno je plod dogovora predsjednika DPS-a Mila Đukanovića i predsjednika Demokrata Alekse Bečića, što je u politici legitimno ali je važno da građani to znaju”, saopštio je večeras izvršni direktor Građanskog pokreta URA Zoran Mikić.

Kako je kazao, što će se dalje događati – zavisi od većine koju su večeras u Parlamentu formirale Demokrate i DPS. ,,Što se nas tiče imamo samo jednu poruku – neka je srećno u oba doma. Umjesto da glasaju za nastavak borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije na visokom nivou, za nastavak započetih reformi, za nastavak borbe za vladavinu prava i pravnu državu, kolege iz Demokrata su ponešeni mržnjom koju osjećaju prema URI i njenom lideru odlučile da glasaju onako kako su priželjkivale organizovane kriminalne grupe, neformalni centri moći sto nas opet vodi u produbljivanje podjela, mrznju i ekstremizam”, naveo je Mikić.

On je istakao da svako nosi odgovornost za svoje postupke. ,,Građani će znati da cijene postupke onih koji su izvođači planova o rušenju 43. Vlade koji su skovani u hotelu Podgorica i onom nelegalnom soliteru pored njega”, zaključuje Mikić.