Mikić na izjavu Markovića: Pogledajte i kako izgleda vojna vježba, možda odustanete od poligona na Sinjajevini

“Oni, prije nego što su donijeli odluku da krenu u procedure ubijanja rijeke, ne samo da nisu obišli teren, već nisu pogledali ni slike. Naročito je to paradoksalno ako imamo u vidu najave od prije par mjeseci da će se preispitati dokumentacija za sve minihidroelektrane. Posebno je ova izjava tragična ako imamo u vidu da upravo Vlada daje koncesije na minihidroelektrane što znači da oni donose odluke o ubijanju naših rijeka a da uopšte ne znaju gdje se te rijeke nalaze i kako izgledaju. Da Crna Gora ima površinu Kanade ili Rusije ovakav bi odnos prema prostoru koji im je povjeren bio nedopustiv. Kada imamo u vidu da se cijela zemlja može obići za jedan dan, stepen amaterizma u radu vlade postaje neshvatljiv”, ističe Mikić.
On je pozvao građane da šalju slike premijeru Markoviću i ministrima pred narednu sjednicu Vlade da se  upoznaju sa svim rijekama koje planiraju da unište stavljanjem u cijevi.
“Vladu i ministre pozivamo da pogledaju kako izgleda jedna vojna vježba sa korišćenjem artiljerije i teškog naoružanja. Možda bi nakon toga odustali da drugi najveći pašnjak u Evropi i jednu od naših naljepših planina pretvore u vojni poligon, gdje će prirodne ljepote zamijeniti krateri i eksplozije. A dok budu putovali prema Pljevljima na najavljenu sjednicu Vlade mogu pogledati slike, snimke i analize ekoloških incidenata i katastrofa u tom gradu u prethodnim decenijama. Možda ih posle toga bude sramota pa odustanu od sjednice Vlade u Pljevljima”, naglašava Mikić.
Dodaje i da zagađenje vazduha u Pljevljima neće popraviti jedna paradna sjednica Vlade, već samo dugoročna strategija i  jasni planovi koje Vlada nije u stanju da napravi.  
“Jer, ako je ministru MORT-a ove Vlade najljepše zelenilo između dva kafića u City kvartu i ako je slanje novinarke u šumu neuspjela duhovitost kojom je htio da pokrije svoju neobaviještenost o resoru koji vodi, šta očekivati od njegovih kolega i od onoga ko ga je postavio za ministra”, navodi Mikić.
On na kraju poručuje Markoviću da nije tragično odustati od neke odluke, već je tragičan način na koji DPS vodi Crnu Goru i kako se odnosi prema prirodnim resursima naše domovine.