Lompar: Đukanović u obilasku zgarišta koje je ostavio za sobom

Današnja predizborna posjeta Mila Đukanovića Prijestonici Cetinje može se posmatrati kao obilazak zgarišta koje je tirjanin ostavio za sobom, kazala je potpredsjednica cetinjske URE Vladana Lompar.

Lompar ističe da današnji sastanci u Prijestonici i sa privrednicima, kao i obilazak gradilišta gradskog stadiona mogu simbolično oslikati tridesetogodišnji Đukanovićev odnos prema Prijestonici.

“Razgovori sa stranačkim kolegama u Prijestonici, koji su građanima Cetinja ostavili skoro 40 miliona eura duga, bez ikakvog suštinskog napretka, samo su segment krajnjeg rezultata njihove politike prema Cetinju”, naglašava Lompar.

Dodaje da sastanak Đukanovića sa privrednicima baca svjetlo na uništenu cetinjsku privredu koju je dolaskom na vlast Đukanović razorio, a rukovodeći kadar bivših preduzeća nagradio funkcijama u Vladi.

Lompar ističe da Đukanovićeva posjeta gradilištu gradskog stadiona na najplastičniji način oslikava rezultate njegove dugogodišnje vladavine.

“Građane Cetinja ostavi bez posla, otjera ih iz Prijestonice, krene da gradi stadion sa većim kapacitetom od broja stanovnika. Njegovi sljedbenici unište najstariji fudbalski klub u državi i pošalju ga u treću ligu. Tipično Potemkinovo selo. Saldo je nula”, zaključila je Lompar.