Lideri desnice Bečić i Milačić sabotirali izbor Tužilačkog savjeta štiteći Katnića i kriminal

Aleksa Bečić i Boris Bogdanović udruženi sa svojim prirodnim ideološkim partnerima iz desnice, ovog puta u vidu Marka Milačića žele da odgovornost oko afera vezanih za policijske službenike Petra Lazovića i Ljuba Milovića pripišu bezbjednosnom sektoru i Dritanu Abazoviću.

Aleksa Bečić i Boris Bogdanović pritom zaboravljaju da su upravo oni 7 mjeseci kočili izbor Tužilačkog savjeta a time i razrješenje Milivoja Katnića i njegovih saradnika u SDT-u koji su predmete poput Lazovića i Milovića gurali u fioke. Sada je jasno zašto se Katnić zahvaljivao Bečiću i Bogdanoviću što su ga spašavali smjene sa čela SDT-a.

Spisi EUROPOL-a su već mjesecima u SDT-u i vezano za njih niko nije reagovao a podsjećamo da je URA upravo ovu instituciju detektovala kao glavni problem u obračunu sa organizovanim kriminalom i na to  ukazivala 7 mjeseci. Za sve to vrijeme pokušavali smo da od Bečića i Bogdanovića dobijemo podršku za izbor novog Tužilačkog savjeta ali oni su taj proces kočili na čemu im je Milivoje Katnić svesrdno zahvaljivao, sada je i jasno zbog čega. Bečić i Bogdanović su politički najodgovorniji zašto je organizovani kriminal i korupcija dobila institucionalnu zaštitu i nakon smjene DPS režima nakon 30 godina.

Sve drugo što Bečić, Bogdanović i Milačić sada pokušavaju da teorijama zavjere, svojestvene desničarskim politikama, pokušavaju da prikažu javnosti su notorne neistine a vrijeme pred nama će pokazati koliko je URA odlučna u borbi sa organizovanim kriminalom.