Kosović: Čemprese u Baru prvo posjekli pa se sada sjetili da ih sade, Janović da brine o sportu za šta je i plaćen

“Lijepo je što se neko sjetio da od novca građana kupi te čemprese, ali bi još ljepše bilo da je taj neko imao svijesti da pozove one časne i poštene Barane, koji su odbranili taj prostor od totalnog uništenja, da i usade te čemprese”, ukazuje Kosović.
Napominje da naročito “vrijeđa spoznaja da se protiv dijela ljudi koji predstavljaju jedinu svijetlu tačku u zadnjih 30 godina, vodi sramni sudski proces sa samo jednim ciljem a to je da se pošalje jasna poruka mladim ljudima koji su iznijeli najveći dio ove borbe, da će svako iznošenje svog mišljenja i stava koje se kosi sa mišljenjem aktuelne vlasti, biti najoštrije kažnjeno”.
“Dok se ostalim građanima šalje jasna poruka da će biti kažnjeni za neposlušnost. U ovom slučaju je to na način što od novog vrtića u dogledno vrijeme nema ništa. Vrijeđa i to da niko nije pozvan na odgovornost za mučko i protivzakonito uništavanje školskog dvorišta i sječu višedecenijskih čempresa u ranim jutarnjim časovima”, kaže Kosović.
On se nada da je ministar sporta “koji se prihvatio lopate i nezahvalne dužnosti da usadi prvi od starijih i ljepših čempresa iskoristio ovu radnu posjetu gradu pod Rumijom i obišao lokacije koje se mogu besplatno koristiti za razne sportske aktivnosti”.
 “A kao neko ko se podigao u Baru odlično znam da takvih i sličnih, skoro i da nema i da u zadnjih 30 godina nije napravljeno nijedno, a ona koja su bila su skroz uništena ili pretvorena u parking prostore i slično. Iskreno se nadam da je ministar odvojio vrijeme i  posjetio one klubove i pojedince koji na međunarodnoj sceni postižu najznačajnije rezultate i koji na najbolji način predstavljaju našu Crnu Goru. Ako ih je posjetio siguran sam da se informisao u kakvim uslovima rade i na koji način se finansiraju. Ukoliko nije, treba da zna da su uslovi za rad veoma loši jer prostori u kojima treniraju ne zadovoljavaju  minimalne uslove za rad”, ističe Kosović.
Pojašnjava  da finansiranje takmičenja pada na teret roditelja ili  klubova, i to “ako i kada dokuče neke mrvice iz budžeta”.
“Naročito je žalosno i poražavajuće da nastupi najmlađih i najtalentovanijih pojedinaca za reprezentaciju naše zemlje,  moraju biti finansirani do zadnjeg centa od strane samih roditelja, a ukoliko to nisu u mogućnosti, neće imati priliku da budu srećnici koji na velikim smotrama kao predstavnici svoje države izađu jedini neuniformisani u trenerkama svojih klubova ili u svojoj gardarobi. A zamislite, naše komšije koje su znatno “nerazvijenije” imaju identičnu sportsku opremu sa grbom zemlje koju predstavljaju uz sve druge prateće sportske rekvizite koji i dolikuju jednom velikom takmičenju”, poručuje Kosović.
Član Glavnog odbora URE iz Bara zaključuje da ministar Janović, pored sadnje čempresa ima i prečih obaveza za koje je plaćen od novca građana, a da čemprese po Baru ima ko da sadi.