Konatar: Javno pozivam Medenicu da objelodani serijski broj sata, ASK da provjeri vjerodostojnost imovine

On je naglasio da bi se tim omogućio vjerodostojan uvid u to kada su satovi kupljeni, gdje i po kojoj cijeni i da li su satovi funkcionera  prodati legalnim ili nelegalnim tokovima.

Podsjećam da je URA 16. juna izašla u javnost sa informacijom o skupocjenom „Rolex“ satu Vesne Medenice čija se cijena na zvaničnom sajtu ovog brenda kreće od 10 do 30 hiljada eura, da bi potom gospođa Medenica kazala da je sat dobila davno, na poklon od supruga, te da je košta svega pet hiljada maraka i da nije imala obavezu da ga prijavi u svom imovinskom kartonu.

On je naglasio i da javnost Medenici opravdano ne vjeruje u njene tvrdnje o porijeklu sata bez materijalnih dokaza jer je prije manje od godinu dana „zaboravila“ da upozna nadležnu ASK da je prodajom svojih nepokretnosti u Kolašinu kontroverznom biznismenu Zoranu Ćoću Bećiroviću zaradila 140 hiljada eura i da taj podatak nije unijela u svoj imovinski karton.

Zbog toga se URA 24. juna obratila ASK-u zahtjevom za pokretanje postupka i utvrđivanju vjerodostojnosti podataka iz imovinskog kartona Vesne Medenice i Enisa Bakovića. Ovim se još jednom potvrđuje da je Crnoj Gori neophodan Zakon o porijeklu imovine i podsjećam da smo kao partija predložili ovaj zakon u skupštinsku proceduru a na njegovo usvajanje  ćemo i dalje insistirati. URA će biti grant da će nova demokratska vlast u Crnoj Gori donijeti ovaj zakonu.

On je ukazao i da od ASK-a očekuje brzu reakciju jednaku onoj koja je uslijedila kada je utvrđen sukob interesa za određene članove Savjeta RTCG-a a što je trajalo manje od mjesec dana.