Konatar i Radovanić sa predstavnicima ambasade Kanade: CG pokazala spremnost u borbi protiv kriminala i korupcije

Potpredsjednik Građanskog pokreta URA Miloš Konatar i generalni sekretar stranke Mileta Radovanić sastali su se u Podgorici sa savjetnikom u ambasadi Kanade sa središtem u Beogradu Dejvidom Morganom i Vladanom Miladinovićem koji je u toj ambasadi zadužen za politička i ekonomska pitanja i za odnose sa medijima.

Kako je saopšteno iz GP URA, na sastanku je bilo riječi o aktuelnoj političkoj situaciji.

Navodi se da je na sastanku istaknuto da će ključni ciljevi Crne Gore i u narednom periodu biti borba protiv korupcije i organizovanog kriminala, ali i napredak u evropskim integracijama.

Iz URA su saopštili da su predstavnici ambasade Kanade “pozdravili posvećenost Crne Gore evroatlantskim integracijama i izrazili podršku Vladi Crne Gore na ispunjavanju svih EU agendi”.

“Naš prioritet, kao i do sada, ostaje borba protiv organizovanog kriminala i korupcije, kao i društvene i političke promjene. Od prošlogodišnjih izbora maksimalno smo bili posvećeni tim reformama, za koje je opšte poznato da imaju primat u našoj politici, i vide se rezultati. Tek predstoje ključne odluke i potezi koji će dovesti do Crne Gore kao isključivo evropske, građanske i ekološke države kakvom je mi vidimo”, kazao je Konatar.

Morgan je istakao da ambasada Kanade prati dešavanja na Balkanu i da će i u budućnosti nastaviti da bude partner svima koji zagovaraju evroatlantske vrijednosti.

“Pridruživanje EU je visoko na agendi naše politike, jer vjerujemo da je to osnovna tačka spajanja svih političkih partija u Crnoj Gori, ali i država regiona. Mi u URI budućnost Crne Gore i njenu bolju perspektivu vidimo samo u zajednici evropskih država. Za nas ne postoji drugi spoljno-politički kurs. Zato je od presudnog značaja da imamo podršku i pomoć svih naših inostranih partnera”, zaključio je Radovanić.