Janković: Tražimo odgovornost za ugroženu bezbjednost građana na Cetinju

“Zbog cjelokupne crnogorske javnosti, ali naročito zbog mojih sugrađanki i sugrađana, koristim priliku da se kao odbornik javno obratim načelniku Odeljenja bezbjednosti Cetinje i predstavnicima izvršne vlasti na Cetinju i od njih zatražim da pod hitno sazovu vanrednu sjednicu Skupštine Prijestonice Cetinje, na kojoj bi sagledali bezbjednosnu situaciju u gradu, donijeli određene zaključke i pokušali spasiti ono što se spasiti može”, poručio je Janković.
“Potpuno zanemarujući ogromne političke i vrjednosne razlike, želim gospodu iz vlasti pitati: smatraju li da ukoliko ovakve stvari ne utiču na punjenje njihovih džepova i ostvarivanje privilegija, ne treba ništa preduzimati, već samo anijemo posmatrati krvoproliće? Moje kolege, prijatelje i mene izuzetno tangira situacija koja je proizvod vašeg tridedetogodišnjeg djelovanja, jer smo gospodo zbog vašeg (ne)rada, kako policije tako i izvršne vlasti, svi mi u Prijestonici potencijalne mete. Prijestonca u kojoj upravo zahvaljujući vama ne noći ni sedam hiljada Cetinjana treba svakih desetak dana da bude poprište kriminalnih sukoba, dok policija maltretira vozače, lovce, ugostitelje, političke aktiviste i kroz PR tekstove saopštava da je bezbjednost građana zadovoljavajuća”, kaže Janković u saopštenju.
On navodi da su nadležni doveli građane u poziciju “da se sa svojim porodicama osjećaju ugroženo, nesigurno, bespomoćno, da gledaju đe će prošetati svoju đecu, đe će parkirati auto, đe će sjesti kafu da popiju, jer prvo moraju osmotriti ko je đe parkiran i ko sjedi za kojim stolom ne bi li izbjegli zalutali metak ili podmetnutu eksploziju”.
“Osim ekonomskog i demografskog uništenja Prijestonice, uspjeli ste i moralno da je razorite, vaši “dobri momci”, prijatelji i partijski finansijeri Šarići, Kalići i Keljemendi postali su uzori omladini koju ste ostavili bez radnih mjesta, bez mogućnosti zaposlenja i bez alternative da poštenim radom mogu obezbijediti egzistenciju. Vaši lako stečeni milioni, vile i avioni pogurali su đecu ovog grada da pokušaju brzo i lako zaraditi, zbog čega je Cetinje danas dotaklo najnižu tačku u novijoj istoriji”, poručio je nadležnima u Prijestonici Janković.
“Zbog toga pozivam sve vas koji imate političku, ali prije svega ljudsku obavezu da dignete glas, da zbog privilegija ne ćutite dok nam se ovakvo zlo pred očima dešava. Nemojte dozvoliti da životi naše đece postanu potpuno bezvrijedni”, zaključuje on na kraju.