Janković: Puna podrška cetinjske URE za ideju evropske vlade

,,Cetinjska URA daje punu podršku rukovodstvu stranke u pregovorima za formiranje evropske vlade koja će imati za cilj deblokadu institucija, nastavak programa ‘Evropa sad’ i napredak na putu evropskih integracija, u kojoj neće biti mjesta za DPS”, saopštio je predsjednik cetinjske URE Slavko Šole Janković nakon održanog sastanka odbora URE Prijestonice Cetinje.

Crnogorska javnost imala je priliku da vidi požrtvovanost Građanskog pokreta URA u očuvanju 42. Vlade Crne Gore, tokom koje su, zahvaljujući kabinetu potpredsjednika Vlade, postignuti najveći rezultati u borbi protiv kriminala, što je u zvaničnom izvještaju i konstatovala Evropska komisija. URA je jedini politički subjet koji je od početka podržavao program socio-ekonomskih reformi.

Ipak, nakon što je očigledno da Vladu u Parlamentu ne podržava više od desetak poslanika i nakon što je više nego jasno da ova Vlada ne može da isporuči rezultate koji su neophodni za napredak na evropskom putu Crne Gore, a imajući u vidu neophodnost saglasja najmanje 49 poslanika u Skupštini kako bi država izašla iz institucionalne krize, konstatujemo da je nasušna politička potreba stabilna većina koja će odblokirati naš pravosudni sistem.

Na sastanku odbora URE u Prijestnonici Cetinje, izabrani su novi članovi Glavnog odbora Građanskog pokreta URA: Filip Adžić (član Predsjedništva), Slavko Šole Janković (član Predsjedništva), Vladana Lompar, Jovana Radović, Petar Martinović, Božidar Turčinović i Miloš Perišić.

Za novog sekretara cetinjskog odbora imenovan je Marko Jovović.