Đurović: Građani i građanke očekuju što brži rasplet situacije, URA uradila sve za formiranje vlade

U situaciji agresije Rusije na Ukrajinu, enormnog rasta cijena gotovo svih proizvoda i namirnica i važnosti predstojeće turističke sezone održavanje izbora u ovom trenutku bilo bi katastrofalno rešenje za crnogorsku privredu i za građane Crne Gore.

URA je ponudila evropsku vladu kao prelazno rešenje dok se situacija ne stabilizuje i na taj način garantovala građanima i privredi stabilnost. Ovo je vrijeme za donošenje teških ali i mudrih odluka. Svako kalkulisanje sa partijskim interesima znači zanemarivanje državnih interesa i toga moraju biti svjesni svi akteri na političkoj sceni Crne Gore.

URA i mandatar Dritan Abazović su uradili sve što su mogli  kako bi se konstituisala 43. evropska vlada koja bi nastavila evropski put Crne Gore. Naša privreda, građani i građanke očekuju što brži rasplet ove situacije jer život ne može da čeka.

Ukoliko ubrzo ne budemo imali jasnu podršku za evropsku vladu bićemo prinuđeni da mandatar vrati mandat predsjedniku Crne Gore i idemo na nove izbore gdje bi svi oni koji su se zalagali za taj scenario morali preuzeti odgovornost kako prema građanima i građankama a tako i prema privredi Crne Gore.

Goran Đurović, potpredsjednik URA