Đurišić-Bečanović nikšićkom DPS-u: Ne śekirajte se – svi su vas prepoznali kao sistematske uništitelje grada pod Trebjesom i države u koju se kunete

 

Sigurno se sjećate kada je Rade Milošević ,,crno na bijelo” raskrinkao pljačku vrlo pismenog DPS bračnog para Jelić, kojima je to, umjesto za zatvor, bila preporuka za napredovanje u hijerarhiji političkih foliranata bez premca. Ovih dana vam priznanja za korupcionašku pismenost i političko foliranje stižu sa značajnih međunarodnih adresa u vidu “non papera” i izvještaja Freedom house, vjerujemo da se slatko smijete nad sahranjenom crnogorskom slobodom.

Drago nam je što nalazite razloga za smijeh u opštini koju godinama uništavate, dok radnicima Boksita otimate zemljište predviđeno za izgradnju stanova, dok rušite Pozorište da biste zidali tržne centre, dok otimate Pijacu i nelegalno zidate opet tržne centre.

Sigurni smo da se smijete kao lud na brašno dok gledate romske porodice u Gračanici, koje žive u neljudskim uslovima, dok vaš gradonačelnik nastavlja besomučno bogaćenje. Sve su to razlozi za smijeh, ako ste ozbiljan duševni bolesnik ili funkcioner DPS-a.

Sigurno ste se poradovali i nasmijali kad su stigla sredstva iz Ministarstva kulture za vaše hotele Onogošt i Vučje, inače vodeće kulturne institucije Nikšića, biće tu para za još koji potpis, sramota je zbilja da vi skupite samo 10 000. Sigurno još nijeste obišli groblja, tamo vam je glavna glasačka baza, jer samo mrtav glas je siguran glas za vas!
I ne śekirajte se – svi su vas prepoznali kao “one koji rade” na sistematskom uništavanju kako grada pod Trebjesom, tako i države u koju se kunete.

I niko ne spori da ste vi “oni koji su posvećeni” punjenju svoga džepa, ali bismo vas mi iz URE zamolili da prebrojite nelegalno sagrađene kuće svoga Šefa, koje po Nikšiću zida kao da će u njima odmarati kad ode u zasluženu penziju – zagrcnućete se od smijeha.

A volite da se kikoćete i dok se slavne prošlosti prisjećate – kako ste izbore dobili kupovinom Draga Đurovića ili pak iznuđenim bojkotom 2017, kada ste prijetili hapšenjem nekih opozicionih lidera. Pući ćete od smijeha kad prebrojite tu crkavicu glasova što još u Nikšiću imate.

“Zamagliti istinu” o vašim blistavim rezultatima kako u Nikšiću, tako i u Crnoj Gori, nemoguće je; o njima svedoče kolone iseljenika i nezaposlenih mladih ljudi kojima ste oteli budućnost. Naš grad, koji je nekada bio industrijski gigant i radnička prijestonica, pretvorili ste u sirotinjski grad, iz koga život polako ali sigurno otiče.

Vi, “koji ste u svakom momentu uz stanovnike Nikšića”, tako što ih špijate, ucjenjujete i zastrašujete, ismijte se sebi samima, lakše ćete podnijeti poraz. Oni koji vama daju glas 30. avgusta, neka znaju da je to glas za bezakonje, nasilje i korupciju.

Kad ste već toliko sigurni u svoju pobjedu, organizujte TV duel na vašoj RTVNK i pozovite nas “nepismene” iz URE, neka građani vide “crno na bijelo” ko su “politički foliranti”. Iako već trideset godina briljirate u toj ulozi, ovoga puta nikoga nećete moći da isfolirate.

Ali, naravno, ako se plašite suočavanja sa ozbiljnim političkim protivnicima, razumjećemo vas, jer nikšićki glavari DPS-a malo teže sriču suvisle rečenice.

Rukavica vam je bačena u to lice nagrđeno korupcijom, izbornim prevarama i otimačinom, ali dobro znamo da nama, “anonimnim i nepismenim” članovima “nečega što se zove nikšićka URA,” na megdan ne smijete izaći, čak ni pod krovom svoje oronule TV kuće.

                           Tatjana Đurišić-Bečanović,
                      predsjednica OO GP URA Nikšić