Danilovgradska URA: Neprihvatljivo, neodgovorno i nehumano prodavati djelove užeg gradskog jezgra  za bilo koju namjenu

Danilovgradska  URA  poziva sve nadležne institucije da ispitaju zašto je, kada i pod kojim uslovima Opština Danilovgrad prodala dio Trga golootočkih žrtava, ko je dao dozvolu za izgradnju objekta  na toj lokaciji i ko je dozvolio pomjeranje spomen-obilježja golootočkim žrtvama i na taj način im unizio ukazani  pijetet i  oskrnavio  ovo spomen-obilježje.

Apelujemo na sve političke subjekte nove lokalne vlasti da nakon preuzimanja vlasti u Danilovgradu donesu uredbu/propis kojim se zabranjuje prodaja  djelova užeg gradskog jezgra: trgova, ulica, trotoara  i sl. jer je to opšte dobro i pripada svim  građanima.

Smatramo da  na ovakav način ne treba mijenjati  identitet Danilovgrada,  neestetski i neplanski, a pogotivo što se time ne odražava interes njegovih građana. Stoga je ovaj potez već sminjenjene vlasti, kao i mnogi drugi, potpuni promašaj. Smatramo da je i  država napravila ogroman i nedopustiv propust.

 Naravno, ničija prava  ne smiju biti uskraćena. Svako ko ima čistu dokumenraciju, a u skladu je sa propisima, može da koristi svoja prava. Danilovgradska URA  pozdravlja investiranje ali je nelogično da se bilo šta gradi na trgu ma čije on vlasništvo bio. Smatramo da  moramo naći rješenje kojim će se sačuvati Trg golootočkih žrtava od uzurpacije.

Nadamo se da je 23. oktobra stavljena tačka na sve loše poteze bivše vlasti, i da su građani jasno stavili do znanja, da žele drugačiji odnos institucija prema zajedničkom dobru svih nas. Nadamo se da nećemo propustiti ukazanu šansu, a prvi test je upravo trg.