Brzo riješiti atak na prostorije LGBT zajednice, antifašizam i univerzalne civilizacijske vrijednosti niko neće poništiti

Najoštrije osuđujemo atak na prostorije LGBT zajednice u Podgorice koji ne smije proći nekažnjivo, a država u ovom slučaju treba da djelu promptno i odlučno kako bi se poslala jasna poruka – Crna Gora je tolerantno i građansko društvo u kojem nema mjesta mržnji, nasilju i fašizmu.

Uprkos izlivima mržnje i fašizma sa različitih strana u crnogorskom društvu ovakve ideologije nikada neće biti opšte prihvaćene, a sistem mora uraditi sve da ovakve pojave i slučajevi dobiju žestok i odlučan odgovor.

Crna Gora je država svih njenih građana bez obzira na njihovu nacionalnu, vjersku, seksualnu ili bilo koju drugu pripadnost ili opredjeljenje. U njoj se niko ne smije osjećati diskriminisano ili trpiti izlive mržnje nastale iz ideologije koja je napravila najveći poraz čovječnosti i protiv koje je Crna Gora kao država ustala prva. Antifašističko nasljeđe i trajno opredjeljenje Crne Gore neće niko poništiti a ponajmanje pojedinci. Rješavanje ovog slučaja je ujedno i štićenje Ustava i univerzalnih civilizacijskih vrijednosti i URA očekuje brz i adekvatan odgovor nadležnih organa.