Brčić: Nedostatak prostornih kapaciteta škola i vrtića predstavlja najveći problem Tivta

,,Svi već znamo da je jedan od najvećih problema u našem gradu nedostatak prostornih kapaciteta škola i vrtića. Ovdje se više ne govori samo o uslovima za vaspitno-obrazovni rad ili komoditetu učenika, već o ugroženoj bezbjednosti i zdravlju učenika i nastavnika koji dobar dio dana provode u njima”, naveo je danas Marjan Brčić, kandidat za odbornika koalicije “Temelj za bolji Tivat”.

,,Godinama slušamo da će se problem riješiti dogradnjom postojeće škole, izgradnjom nove škole i vrtića, ali realizaciju ne vidimo. Kao građanin Tivta, pitam se dokle se došlo sa ovim predizbornim obećanjem posljednjih nekoliko izbornih ciklusa”, dodaje on.

,,Mislim da je vrijeme da svaka sjednica opštinskog parlamenta počinje sa tačkom dnevnog reda „Dokle se stiglo sa izgradnjom škole i vrtića?“ naveo je Brčić.

 Brčić ukazuje na to da ukoliko postoje sredstva za kupovinu placa za izgradnju stambenog objekta kojim se riješavaju problemi stanovanja građana, što pozdravlja kao dobro i pohvalno, zašto se ne može ista praksa ponoviti za izgradnju objekata škole i vrtića. “Od kupovine placa, izrade projekta, izgradnje objekata i njihovog korišćenja”, dodaje on.

“Cilj ljudi koji su se okupili oko liste „TEMELJ ZA BOLJI TIVAT“ jeste da se ovo pitanje stavi na papir, da se konačno odredi lokacija za gradnju energetski efikasnih objekata škole i vrtića, te da se najzad pristupi njihovoj izgradnji. Očekujemo da ovo pitanje neće biti predmet sljedeće predizborne kampanje. Obrazovanje je temelj svakog društva, zato zajedno osnažimo temelj za bolji Tivat!”, zaključuje on.