Tel: 020/240-222; 069/310-610 | Mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Iz Građanskog pokreta URA pozvali su danas ministra vanjskih poslova da opozove Branislava Mićunovića kao opunomoćenog ambasadora Crne Gore u Srbiji.
Kako tvrde Mićunović je prije par dana prisustvovao proslavi srpskog tabloida “Informer” čiji je urednik za crnogorsko izdanje u vrijeme izlaska ovog lista u Crnoj Gori pravosnažno osuđen jer je dozvolio širenje nacionalne i vjerske mržnje i netrpeljivosti prema albanskoj manjini u Crnoj Gori.
“Za vrijeme izlaska “Informera” u Crnoj Gori, medijska scena je kontaminirana i spala je na najniže grane u istoriji novinarstva u Crnoj Gori. Razlog za smjenu Mićunovića vidimo i u kršenju člana 17 Zakona o vanjskim poslovima Crne Gore iz razloga što kao gost na proslavi pomenutog tabloida nije zaštitio interese Crne Gore i njenih građana već je prisustvom na indirektan način podržao fašistička i neprimjerena pisanja ovog lista”, kazao je šef Medijskog tima URA Bojan Jevrić.
“Umjesto da razvija naučno-kulturnu saradnju sa državom prijema Mićunović je promovisao najprizemniji vid javnog djelovanja. Zato pozivamo ministra vanjskih poslova da opozove Mićunovića i zaustavi blaćenje ugleda Crne Gore i njenih građana u drugim državama”, poručio je on.